Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Május 29. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Technikai díjat nyert a német Lausitzban a Széchenyi-egyetem csapata

Technikai díjat nyert a német Lausitzban a Széchenyi-egyetem csapata

A győri Széchenyi István Egyetem csapata a 2011-es „Shell Eco-marathon Europe” Lausitzban, Németországban rendezett világversenyén megkapta az évente egy csapatnak adományozható „Technical Award” elismerést. Az ezévi versenyen 222 csap

A „Technical Award” elismerést kapott győri csapatot, a program támogatóit, a 2011-es SZEvolution autót 2011. május 31-én, kedden 10 órakor köszöntik a Széchenyi István Egyetem vezetői, munkatársai. A helyszín a győri egyetem új aulájának bejárata előtti sétány.

A Shell Eco-marathon program célja a kezdetek óta olyan járművek tervezése és megépítése, amelyek a lehető legkevesebb üzemanyag felhasználásával a lehető legnagyobb távolságot képesek megtenni. A csapatok két kategóriában nevezhettek a versenyre: Prototípus kategóriában, ahol a tervezési hangsúly a minél könnyebb jármű létrehozására és a hatékonyság maximalizálására összpontosul a futurisztikus autók esetén; a másik kategória az UrbanConcept, ahol az autók megjelenésükben is jobban hasonlítanak a mindennapi járművekre. Idén 227 csapat 26 országból vett részt a versenyen.
A Prototípus kategóriában indult „Team Orca”, a Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki Kar saját fejlesztésű etanolos motorral és önhordó karbonszálas karosszériával készített járműve. Az Electric Kandó csapat a Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola növendékeiből áll, ez Kecskemétről az első hazai középiskolás csapat. A JFSZ Racing Team az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar szervezésében már veteránnak számít. A Kecskeméti Főiskola GAMF csapata a tavalyi év egyik meglepetése volt: ők ugyanis az új magyar Shell Eco-marathon Europe rekorderek 1588 kilométerrel – később egy másik versenyen ezt is sikerült túlszárnyalniuk.

A Széchenyi István Egyetem csapata, a SZEnergy Team kitűnően teljesített a 2008-as Shell Eco-marathon Europe, a dél-franciaországi Nogaroban rendezett versenyén, s a napenergia kategóriában az első helyezést érte el. A csapat 2009-ben és 2010-ben, a németországi Lausitzban ugyanennek a kategóriának a győztese lett. Az UrbanConcept kategóriában a győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata 2011-ben új, nagyobb hatékonyságú napelemeket alkalmazott. A versenyen a győri csapat „Technical Award” elismerést kapott. A versenyen 222 csapat közül a győri napelemes autó tervezési, kivitelezési, innovatív, technikailag, műszakilag kimagasló megoldásokat tartalmazó minőség központú konstrukciós munkáit ismerték el a különdíjjal a világverseny szakmai vezetői, döntnökei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.