Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 23. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

"Tegyék rá a kezüket a házamra!" Elkeseredett lépés Nagyszentjánoson

"Tegyék rá a kezüket a házamra!" Elkeseredett lépés Nagyszentjánoson

Hazánkban eddig szokatlan módját választotta a házeladásnak egy nagyszentjánosi család. Kétszázezer forintos regisztrációért cserébe bárki ráteheti a kezét az ingatlanra, végül az épület azé lesz, aki a legtovább a falon tudja tarta

"Tegyük a kezünket a házunkra, aztán aki tovább bírja, vagy mint a Hegylakóban, tudja, csak egy maradhat! És azé lesz a főnyeremény, ez a ház, meg az az autó" - mondja keserű iróniával Boros Ferenc.

Egy rokonnak vállalt kezesség sodorta nehéz helyzetbe a Győr melletti Nagyszentjánoson élő Boros-családot. A tartozást rajtuk akarja behajtani a lízingcég, ezt szeretnék megelőzni az akcióval. 200 ezer forint befizetése ellenében minden jelentkezőnek esélye lesz, hogy megszerezze a 17 millió forint értékű házat, de a pályázók közül csak az örülhet, aki június 6-án a legtovább rajta tudja tartani a tenyerét.

Boros Ferenc, Nagyszentjános: "Most kicsit stagnál az ügy, mert elvitték, egy autóra volt a kezesség, azt elvitte a résztvevő bank a tulajdonostól, aztán gondolom most lesz egy kis csend, aztán kezdődik elölről az egész hercehurca, hogy valamilyen szinten szeretnék behajtani ezt az összeget, ami még fennmaradt, és aminek a végeredménye az én házam lesz."

Az ikertestvérek, az ötéves Milán és Krisztián ebben a házban születtek. Nekik lesz a legnehezebb, ha költözni kell.

- Szerettek itt lakni?

- Igen.

- És miért jó itt lakni? Szerettek játszani itt kinn? - Jó itt az udvaron kinn, ugye?

- Igen - mondja a két gyermek.

Borosék nem adják fel. Ezt bizonyítja, hogy június 6-án a család is ráteszi a kezét a házra, hátha ők bírják majd legtovább a versenyt.

"Ezt ő csinálta, a tetőt nem ő cserélte ki, mert nem ő burkolt, de ő verte a betont, ő betonozott, ő szigetelte le a házat, ő csinálta a válaszfalat a fürdőszobában, tehát amink csak van, azt ő csinálta egyedül" - mondja férje munkáját dícsérve Páll Zsuzsanna.

A gyerekek édesanyja szerint a bizonytalanság a legrosszabb, hogy nem tudják, meddig maradhatnak a falak között, amelyeket a férje épített.

Páll Zsuzsanna, Nagyszentjános: "Így élni, meg napról napra így kelni fel, így feküdni le, tényleg, az embernek sokszor élni sincs kedve. Hogy ez mindennap ott motoszkál az ember fejében. Ezt nem lehet elfelejteni, hogy ez ott lóg az ember feje felett, ez az adósság. Úgyhogy, elég nehéz."

Ha a 200 ezres regisztrációt legalább 100 résztvevő vállalja, nemcsak a tartozást tudná kifizetni a Boros-család, de egy másik, olcsóbb ingatlant is vásárolhatna az összegyűlt pénzből, hogy ne maradjanak a gyerekekkel együtt fedél nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.