Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. November 24. 12:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Impact Works Kft.

Tegyen jót a Jótevő éttermekben!

Tegyen jót a Jótevő éttermekben!

A Gyermekétkeztetési Alapítvány november 26-án, szombaton, negyedik alkalommal szervezi meg egyedülálló kezdeményezését, a Jótevő Napot.

Az akció keretében a Jótevő éttermek aznapi bevételükből az éhező gyermekeket támogatják.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány először 2008-ban a budapesti Civilek a Palotanegyedért Egyesülettel szervezték meg a Jótevő hetet. Az eseménysorozat keretében a budapesti VIII. kerületi Palotanegyedben található éttermek a Jótevő Hét során elfogyasztott ételekből és italokból befolyt összegből az éhező gyermekeket támogatták.

2011. november 26-án negyedik alkalommal szervezik meg az eseményt, mely idén a Palotanegyedből kimozdulva, országos akcióvá nőtte ki magát. A Jótevő Napon az éttermek saját bevételük egy részét felajánlják az éhező gyermekek megsegítését végző Gyermekétkeztetési Alapítvány javára. Így mindazon Jótevők, akik ezen a napon mennek el ezekbe az éttermekbe tovább növelik az éhező gyermekekre fordítható összeget.

Az akció sikeréhez nagyban hozzájárulnak a győriek: három étterem is csatlakozott az akcióhoz.

Az Arany Szarvas Fogadó, a Nádor Vendéglő, valamint a Szalai Vendéglő is várja tehát ezen a napon a Jótevő vendégeket.

Az Arany Szarvas Fogadó étterme stílusában a középkori kalózvilágot és a Pub-os jelleget tükrözi, melyben még egy romantikus hajóbelső is kialakításra került.

Ételajánlataik a nemzetközi és speciális ízeket kedvelők számára is széles választékot nyújtanak, így a Jótevők igazi íz-kavalkádra számíthatnak.

„…Fáradtsággal járó szakma ez…A mindig talpon lévő vendéglős, mint orvos, a pincér, mint ápoló kezeli a fáradt betegeket, az ideges vendéget. Nem ellenkezik, nem vitázik. Hanem nyugtatja, végül orvosságként finom falatokkal és italokkal gyógyítja.” (Gundel Károly)

A győri Szalai vendéglős dinasztia tagjai mindig magukénak vallották az idézet bölcsességét. Az általuk működtetett Szalai Vendéglő, valamint a Nádor Vendéglő is várja a Jótevőket!

Győr-Nádorvárosban 1957. november 7-én nyílt meg a Nádor reprezentatív vendéglő, melyet 1993-ban Szalai Tamás élesztett újjá. Napjainkban a Nádor étterem a megyeszékhely egyik legkiválóbb étterme. A mesterszakács Pőce Imre, Szalai Tamás pedig maga lett a bormester.

A Gyermekétkeztetési Alapítványról
Magyarországon a lakosság közel mint 7%-a nyomorszinten él. Az e családokban élő százhúszezer gyerek közül húszezernek egyszerűen a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. Hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint jelenleg Magyarországon 20.000 gyermek éhezik, sokan közülük az óvodai, iskolai napköziben jutnak meleg ételhez. E gyermekek számára a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek tartama. A Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével ezekre a napokra adunk nekik jó és bőséges táplálékot a beérkező adományokból. A Gyermekétkeztetési Alapítvány 1993 óta az éhező gyermekek megsegítője. A GYEA kb. 3 millió kg tartós élelmiszert osztott szét évente, pedig ennek a tízszeresére lenne szükség!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember