Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Március 25. 07:15, szombat | Helyi

Térségünkben a legnagyobb a foglalkoztatási arány

Térségünkben a legnagyobb a foglalkoztatási arány

A legmagasabb foglalkoztatási arány tavaly Győr-Moson-Sopron vármegyét és Budapestet, a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Bereg és Somogy vármegyét jellemezte.

A területi különbségek csökkentek az egy évvel korábbihoz viszonyítva – állapította meg a KSH.

A felmérés alapján tavaly a IV. negyedévben az ország 15-64 éves népességének 77 százaléka, 4,8 millió ember tartozott a gazdaságilag aktívak közé, országosan 9 ezerrel dolgoztak többen, mint 2021 azonos időszakában.

A foglalkoztatási arány Győr-Moson-Sopron vármegyében 79 százalék, Budapesten 79 százalék, Komárom-Esztergom vármegyében 78 százalék.

A munkanélküliségi ráta az egy évvel korábbi 3,7-ről 3,9 százalékra nőtt, ezen belül 6 vármegyében és a fővárosban mérséklődött, 12 vármegyében emelkedett, Heves vármegyében stagnált. A legnagyobb csökkenés Baranya vármegyében, a legnagyobb növekedés Békés vármegyében következett be.

December végén 230 ezer álláskeresőt tartottak nyilván az országban, 3,5 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban – írták az elemzésben, kiemelve: Borsod-Abaúj-Zemplén kivételével az összes vármegyében és a fővárosban is csökkent az álláskeresők száma, a legjelentősebben Baranyában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…