Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 15. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Terv szerint haladnak a munkálatok Táplánypusztán

Terv szerint haladnak a munkálatok Táplánypusztán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Vidékfejlesztési és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága kihelyezett ülést tartott csütörtökön Táplánypusztán. A testület tagjai a Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban zajló fejlesztés részl

Mint ismeretes, a megyei fenntartású szociális intézményben Európai Uniós támogatással és a fenntartó Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat hozzájárulásával 2010 decemberének utolsó napjaiban 214 millió forintos fejlesztés kezdődött. Az eltelt hónapok alatt a munkálatok terv szerint haladtak. Így a pavilonépület nyílászáróit új, hőszigetelt nyílászárókra cserélték, a homlokzatszigetelés pedig jelenleg is folyik. Az épület tetejére 300 m2 napkollektor felületet helyeztek el. Az energiavesztő belső fűtési és hálózati meleg víz távvezetékek cseréje, illetve a kazánház rekonstrukciója is megtörtént. A szakemberek még dolgoznak a korszerű légkezelő rendszer kialakításán, amely a projekt befejezését követően a folyamatos levegőcserét biztosítja majd az épületben.

A munkálatokat nehezítette, hogy viszonylag rövid idő állt rendelkezésre a kivitelezésre, ennek nagyobb része pedig a téli hónapokra esett. További gondot jelentett, hogy a beruházással párhuzamosan fenn kellett tartani a folyamatos ellátást, amit az intézmény lakói esetében nehezített az a tény, miszerint az otthonban pszichiátriai betegek ápolása, gondozása zajlik.

A projektrendezvényen elhangzott: a fenntartó gazdaságosabb üzemeltetést, jelentős - évente mintegy
18 millió forint - energia- és karbantartási költség megtakarítást remél a fejlesztéstől, emellett a bentlakók és az intézmény dolgozói számára higiéniailag kedvezőbb állapot, valamint egészségesebb belső körülmények jönnek létre.

A beruházás ünnepélyes átadására – a műszaki átadás-átvételt követően - terv szerint május közepén kerül sor. A projekt zárása május 30-ával történik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.