Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Február 06. 12:35, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Tizennyolcan sérültek meg múlt héten a megyében

Tizennyolcan sérültek meg múlt héten a megyében

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizennyolcan sérültek meg.

Kedden kora reggel kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Mosonmagyaróváron, a Csillagvirág utcában. Az épületben tartózkodó négy ember közül három elhagyta a házat, egy embert a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vittek ki az épületből, akit a mentőszolgálat újraélesztett majd kórházba szállították. A tüzet a mosonmagyaróvári, a lébényi és a csornai hivatásos tűzoltók oltották el négy vízsugárral. A tűzeset helyszínéről még három embert szállított kórházba a mentőszolgálat megfigyelésre.

Kedden kora délután lángra kapott egy száz négyzetméter alapterületű, nádtetős családi ház tetőszerkezete Rajkán, az Ady Endre utcában. A tüzet a mosonmagyaróvári, a csornai, a lébényi hivatásos és a rajkai, dunakiliti, hegyeshalmi és bősárkányi önkéntes tűzoltók oltották több oldalról támadva, hat vízsugárral. A lángok a könnyűszerkezetű épület alsó szintjére is átterjedtek, ezért az oltási munkálatok több órára elhúzódtak. A tűzben nem sérült meg senki. A ház lakói átköltöztek a telken lévő másik ingatlanba. Az oltási munkálatok ideje alatt korlátozták a forgalmat az érintett utcákban.

Szerdán reggel összeütközött két mikrobusz az 1-es főút Öttevény és Abda közötti szakaszán. A balesetben kilenc ember megsérült. Egy beszorult sérültet a győri hivatásos tűzoltók szabadítottak ki. A mentési munkálatokban a lébényi hivatásos és a börcsi, illetve öttevényi önkéntesek is részt vettek. A tűzoltói beavatkozás és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát.

Szerda reggel Sashegyre egy hulladékkezelő udvarára riasztották a győri és a pannonhalmi tűzoltókat. Egy 240 bálából összerakott kazal füstölt. A kazalt egy erőgép segítségével megbontották, majd a tűzoltók felkutatva az izzó, parázsló részeket két vízsugár segítségével eloltották azt. A tűz során negyven bála égett el.

Csütörtökön délután kigyulladt egy lakóházzal egybeépített melléképület Győrságon. A tűzben a melléképület teljesen leégett és a tűz a családi ház tetőszerkezetére is átterjedt, ami lakhatatlanná vált. A lángokat a győri és a pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi önkéntes tűzoltók fékezték meg. A házban lakó két ember rokonokhoz költözött. Az eset során senki sem sérült meg.

Pénteken este feltehetőleg szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy ember Veszprémvarsányban. A pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói méréseket végeztek a Herceg utcai házban, ahol rosszullétre panaszkodott az egyik lakó, a műszerek azonban a lakás átszellőztetése után már nem mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A később kiérkezett gázszolgáltató szakemberei leplombálták a kombi gázkészüléket, annak felülvizsgálatáig. A mentők végül szén-monoxid-mérgezéssel szállították kórházba a rosszullétre panaszkodó embert, a család másik öt tagját pedig megfigyelésre szállították kórházba. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a házat más módon is tudják fűteni.

Szombaton délelőtt Győrladaméron az Ország út egyik házában jelzett be a szén-monoxid érzékelő. A lakók kiszellőztettek, így a győri hivatásos tűzoltók mérő készüléke már nem mutatott gázkoncentrációt. Később a gázszolgáltató készüléke kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a lakásban, ezért lezárták a gázkazánt. Mivel így nem biztosított a lakás fűtése, az ott lakó négy ember rokonokhoz költözött.

Vasárnap este megszólalt a szén-monoxid-érzékelő Sopronban a Berzsenyi Dániel utca egyik családi házában, ahol a lakók rosszullétre is panaszkodtak. A város hivatásos tűzoltói műszeres méréseket végeztek, melynek során kimutatták a mérgező gáz magas koncentrációját a fürdőszobai gázkazán közelében, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit is. A szolgáltató szakembereinek mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét, ezért leszerelték a gázórát. Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt kórházba szállítottak három embert a családi házból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.