Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2010. Június 21. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: Revita TV

Több csatorna is eltört Győr-Révfaluban a heves esőzés és a tartósan magas belvíz miatt

Több csatorna is eltört Győr-Révfaluban a heves esőzés és a tartósan magas belvíz miatt

A Pannon-Víz szakemberei kicserélték a vízelvezetők meghibásodott részeit és ideiglenes átemelőt építettek, ám ez csak átmeneti megoldás. A problémát teljesen új csa

A legsúlyosabb probléma a Rónay Jácint úton van. Ezen a szakaszon a belvíz miatt szinte minden évben összeroppan a csatorna. Most is csak a meghibásodott részt cserélték ki, 6 méter hosszú üvegszál erősítésű műanyag csövet szereltek a törött helyére. A munkálatok miatt napok óta lassabban halad itt a forgalom.

Révfaluban ezen kívül még több helyen is tönkrement a csatorna. Az okok mindenütt ugyanazok. Egyrészt a rossz minőségű, úgynevezett folyós homokú altalaj, másrészt a beton csatornák korróziója.

A hibák elhárításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Az ideális megoldás csatorna és altalajcsere lenne. A beton vízelvezetők helyett tartós, műanyag csövek beszerelésével hosszú távon is orvosolható lenne a probléma.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.