Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Május 31. 14:50, hétfő | Helyi
Forrás: Merlin Communications Magyarország Kft.

Több mint négymillió forintot gyűjtöttek a kórház számára a győriek

Több mint négymillió forintot gyűjtöttek a kórház számára a győriek

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház számára gyűjtöttek a győriek május 29-én, szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat idei m&

Az idejekorán felismert tünetek segítségével a betegségek megelőzhetőek vagy eredményesen kezelhetőek. Ebben segített a Richter Egészségváros Program azoknak, akik május 29-én ellátogattak Győrbe, a Megyeház térre. A győri lakosok részvétele kiemelkedő volt: több mint két és félezer ember fordult meg a nap folyamán a Richter által szervezett rendezvényen.

A változatos táncprodukciók és szűrővizsgálatok mellett az Egészségvárosba ellátogatóknak lehetőségük nyílt meghallgatni szakemberek előadásait sokakat érintő betegségekkel kapcsolatban, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban. A győri lakosok érdeklődése nemcsak az előadások és a tanácsadások iránt volt magas, sokan vettek részt az elsősegélynyújtás bemutatón és kígyózó sorok álltak a BMI-t, testzsírt, magasságot, testsúlyt mérő gép előtt is.

Az Egészségváros győri állomásán közel 300-an a koleszterinszintjükre és több mint 500-an a vérnyomásukra voltak kíváncsiak. Ez a két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg. A szűrésen résztvevő győri lakosok 40 százalékánál mértek magas koleszterinszintet, míg a vérnyomásmérésnél a résztvevők szintén 40 százaléka mutatott magas értéket, 5 százalék pedig extrém eset volt.

Közel 300-an vettek részt a csontsűrűség-mérésen, a szakemberek egyharmaduknál találtak csontritkulásra utaló, figyelmeztető jeleket, hiszen a résztvevők több mint fele először járt életében ilyen szűrésen. A betegség elsősorban a nőket, illetve a 40-50 éves korosztályt érinti.
A bőrgyógyász szakemberek a legtöbb látogatónak a körömgomba miatt tanácsolták, hogy végeztessenek további ellenőrzést.
A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel. Az ingyenes PSA vizsgálatot sokan keresték fel, több mint 200-an. 11 esetben mértek olyan eredményeket a szakemberek, amelyeknél további vizsgálatokra van szükség.

Az eredményeket összegezve elmondható, hogy a győriek többsége fontosnak tartja a szűrővizsgálatokat, a megelőzést, ahogy a program védnöke Rudolf Péter is. A színművész nemcsak lelkesítő beszédével buzdította a lakosokat az egészségtudatos gondolkodásra és a szűrővizsgálatokon való részvételre, hanem ő maga is beállt a sorba ellenőriztetni testtömeg indexét. A jó eredmény senkit sem lepett meg, hiszen a színművész-rendező az Egészségváros bajai állomása óta 7 kilót fogyott.

Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében indult Richter Egészségváros rendezvényén a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint adományt ajánlott fel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A győriek aktív részvételének köszönhetően a nap végén Dr. Varga Gábor főigazgató-főorvos, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa 4 047 500 forintos adományt vehetett át Beke Zsuzsától a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetőjétől.

A Richter Egészségváros legközelebb június 5-én, Karcagon, a Déryné és Dózsa György út között várja a látogatókat. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a program teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2024. Szeptember 01. 08:11, vasárnap | Helyi

Megvan a könyvszalon dátuma!

A Győri Könyvszalon ismét szélesre tárja kapuit november 15-17. között, immár 23. alkalommal.

2024. Szeptember 01. 07:13, vasárnap | Helyi

Kalauz nélküli vonatok indulnak a győri vonalon is

Szeptember 16-tól Budapest és Esztergom között, valamint a Budapest-Győr vonalon a reggeli csúcsidőszakban

2024. Augusztus 31. 09:11, szombat | Helyi

Keglovich-kupa: kiesett a Győrszentiván és a Bácsa

Az alacsonyabb osztályú Ásványráró és a Győrasszonyfa megtréfálta a papíron erősebbet a Keglovich László Vármegyei Kupa 3. fordulójában.