Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. Október 29. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Győrplusz.hu

Totemoszlopok és jegykiadó automaták a buszmegállókban

Totemoszlopok és jegykiadó automaták a buszmegállókban

A jövő hét elejéig végleges helyükre kerülnek a győri buszmegállókban a digitális információs oszlopok, így november másodikát követően elindul az eszközök próbaüzeme.

A totemoszlopok, csakúgy, mint a hamarosan szintén kikerülő jegykiadó automaták, a helyi közösségi közlekedés új, komplex utastájékoztatási rendszerének az elemei.

A szakemberek több mint száz helyi járatú autóbuszba szerelték be az elmúlt időszakban a technikai eszközöket, így megkezdődött a járatok tesztelése. A járművekbe GPS alapon működő fedélzeti számítógép került, így a központ mindig tudja, merre haladnak. A fedélzeten utazók tájékoztatást kapnak a következő megállóról, átszállási lehetőségről. A kereszteződésbe érkező buszok a jelzőlámpáknál szükség esetén zöld jelzést kapnak. A Lajta úti és a Széchenyi-egyetem melletti megállóhelyek kivételével minden érintett buszmegállóban befejeződtek a rendszer kiépítésével kapcsolatos közterületi munkák. Húsz megállóba a jövő hét elejéig kikerülnek a totemoszlopok, amelyek próbaüzeme november másodikát követően elindul. A megállóhelyi utastájékoztató táblák a járművek mindenkori földrajzi helyzete és sebessége alapján működnek, kijelezik a járatszámot, a célállomást, és a következő jármű várható érkezési idejét. Az elektronikus eszközök –10 ○C-on és +50 ○C-on is megbízhatóan működnek. Az oszlopok tervezésénél nemcsak a szélsőséges időjárási viszonyokra, hanem a vandálokra is gondoltak. A talapzati rész ütés- és rúgásálló anyagokból készült. A kijelző táblák egy kétoldalas vitrinben vannak egyoldalas táblaelhelyezéssel. A vitrin üvege csillogásmentes biztonsági üveg.

A jövő héten 24 éjjel-nappal működő jegy- és bérletkiadó automatát is telepítenek az érintett buszmegállókba. Ezek beüzemelése azonban tovább tart, ezért két hét múlva kezdenek működni. Addig a lakosság megértését kérik.

Wurmbrandt András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember