Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 09. 08:08, szerda | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Tudásmenedzsment a gyakorlatban - konferencia a győri Széchenyi István Egyetemen

Tudásmenedzsment a gyakorlatban - konferencia a győri Széchenyi István Egyetemen

A Magyar Tudományos Akadémia Vezetés- és Szervezéstudományi Bizottságának Tudásmenedzsment Albizottsága „Tudásközösségek - közösségi tudások” címmel rendez konferenciát a győri Széchenyi István Egyetemen, az intézmény VIP term

Dr. Józsa László egyetemi tanár, a győri egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánjának megnyitója után dr. Noszkay Erzsébet egyetemi magántanár, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola főiskolai tanára, a Magyar Tudományos Akadémia Tudásmenedzsment Albizottsága elnöke mond köszöntőt, majd nyitó előadást tart „Tudásközösségek és közösségi tudások a praxisban” címmel.

A konferencián Vissi Ferenc, a Rába Futómű Rt. humán erőforrás igazgatója „Kérdések és dilemmák a Rába tudásmenedzsment stratégiájában” témakörben elemzi az egykori és a mai győri sikercég tevékenységét. Dr. Tomka János, a Károlyi Gáspár Református Egyetem főiskolai tanárának témája: a tudásközösségek, szakmai közösségek világa.
Alois Kauer, az Audi Akademie Hungaria Kft. igazgatója az Audi Hungaria Motor Kft. tudásmenedzsment gyakorlatát mutatja be. Horváth Ervin, a Siemens PSE Kft. minőségirányítási vezetője a cég tudásközösség-építő gyakorlatát mutatja be. Dr. habil. Bencsik Andrea, a győri egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense és Sólyom Andrea, az egyetem PhD hallgatója kutatási témája: tudásmegosztás: tudatosan alakított folyamatok? Dr. Kiss Ferenc, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tudományos rektorhelyettese tudásközösség – a hagyományőrzés legősibb és legkorszerűbb formája című előadása zárja a délelőtti programot.

13.40 a kezdési időpontja dr. Dobrai Katalin, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense, dr. Farkas Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, dr. habil Karoliny Mártonné, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense, dr. Poór József, a Szent István Egyetem egyetemi tanára „a tudásmenedzsment helyzete nemzetközi vállalatok hazai leányvállalatainál egy empirikus felmérés tükrében” közös kutatási munkán alapuló előadásának. Dr. habil. Bencsik Andrea, a vendéglátó Széchenyi István Egyetem egyetemi docense és Marczellné Szilágyi Eszter, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola intézetvezetője a tudásmenedzsment, az érzelmi intelligencia és a kreativitás összefüggéseit elemzi közös kutatási eredményeik alapján.

Dr. Seres György ny. egyetemi tanár és szerzőtársai egy online (hálózati) klub e-learning kutató-tanárok részére témakörben mutatják be a feltárt lehetőségeket. Szalai Piroska, a CEO Magazin főszerkesztője az informális, hálózati tanulás, mint LLL tudásátadási eszköz rendszerét elemzi. Kapitány József, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola főiskolai adjunktusa a tudásmenedzsment higiénés tényezőit veszi sorra a konferencia záró előadásban, majd dr. Józsa László, a vendéglátó győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja összefoglalja a konferencia eredményeit.
A rendezvény a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, valamint az Universitas-Győr Nonprofit Kft. szervezésében, a TÁMOP 4.2.3-08/1-2008-0011 számú, „SZINENCE4YOU Tudás- és tudomány disszemináció a Széchenyi István Egyetemen” című projekt keretében valósul meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.