Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Február 20. 07:15, hétfő | Helyi

Tűzifával csaltak

Tűzifával csaltak

Gátlástalan tűzifa-kereskedőket ért tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Folyamatosan figyelemmel kíséri az online felületeket és piactereket, a vizsgálatokban több forrásból származó információk alapján keresi a megrendelési, próbavásárlási lehetőségeket is a NAV. Az ellenőrzések célja, hogy felügyeljék az adószámmal rendelkezők adásvételeit, és kiszűrjék az illegálisan értékesítőket.

Egy ilyen ellenőrzésben kezdte vizsgálni a NAV egy közösségi oldalon tűzifát hirdető vállalkozó tevékenységét. Mivel várható volt, hogy az ügyben fogyasztóvédelmi, illetve termékszármazási problémák is felmerülhetnek, a NAV előzetesen több társhatósággal is egyeztetett. Az ellenőrzést végül a NAV-revizorok és a Bevetési Igazgatóság a társhatóságokkal közösen indították – olvasható a NAV közleményében.

Az adóellenőr a hirdetésben szereplő telefonszámon felhívta az eladót. El is vállalták, hogy a megrendelt 5 m3 tűzifát 250 ezer forintos vételáron leszállítja a hirdető. A leegyeztetett időpontban és helyszínen két személy jelent meg egy zárt kistehergépjárművel. Az 5 m3 fáért elkérték a megbeszélt 250 ezer forintot. A pénzt átadták a revizorok, azonban bizonylatot nem kaptak. Hamarosan kiderült, hogy az eladó az értékesítést adószám nélkül végzi.

A társhatóságokkal közös ellenőrzés ezzel még nem ért véget, ugyanis kiderült, hogy a leszállított fa alig volt több mint 2,5 m3. Mivel a szállítók származást igazoló dokumentumot nem tudtak bemutatni, a tűzifa hatósági zár alá került.

Az ellenőrzésben részt vevő társhatóságok külön-külön folytatják le eljárásaikat, várható, hogy az ügyben jelentős bírságokat szabnak majd ki.

Címkék: csalás, NAV, tűzifa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.