Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2023. Február 20. 07:15, hétfő | Helyi

Tűzifával csaltak

Tűzifával csaltak

Gátlástalan tűzifa-kereskedőket ért tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Folyamatosan figyelemmel kíséri az online felületeket és piactereket, a vizsgálatokban több forrásból származó információk alapján keresi a megrendelési, próbavásárlási lehetőségeket is a NAV. Az ellenőrzések célja, hogy felügyeljék az adószámmal rendelkezők adásvételeit, és kiszűrjék az illegálisan értékesítőket.

Egy ilyen ellenőrzésben kezdte vizsgálni a NAV egy közösségi oldalon tűzifát hirdető vállalkozó tevékenységét. Mivel várható volt, hogy az ügyben fogyasztóvédelmi, illetve termékszármazási problémák is felmerülhetnek, a NAV előzetesen több társhatósággal is egyeztetett. Az ellenőrzést végül a NAV-revizorok és a Bevetési Igazgatóság a társhatóságokkal közösen indították – olvasható a NAV közleményében.

Az adóellenőr a hirdetésben szereplő telefonszámon felhívta az eladót. El is vállalták, hogy a megrendelt 5 m3 tűzifát 250 ezer forintos vételáron leszállítja a hirdető. A leegyeztetett időpontban és helyszínen két személy jelent meg egy zárt kistehergépjárművel. Az 5 m3 fáért elkérték a megbeszélt 250 ezer forintot. A pénzt átadták a revizorok, azonban bizonylatot nem kaptak. Hamarosan kiderült, hogy az eladó az értékesítést adószám nélkül végzi.

A társhatóságokkal közös ellenőrzés ezzel még nem ért véget, ugyanis kiderült, hogy a leszállított fa alig volt több mint 2,5 m3. Mivel a szállítók származást igazoló dokumentumot nem tudtak bemutatni, a tűzifa hatósági zár alá került.

Az ellenőrzésben részt vevő társhatóságok külön-külön folytatják le eljárásaikat, várható, hogy az ügyben jelentős bírságokat szabnak majd ki.

Címkék: csalás, NAV, tűzifa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 08:14, szombat | Helyi

Korlátozhatják a mobilozást az iskolá

Korlátozhatják a mobiltelefonok használatát az iskolák. Az országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

2024. Június 15. 07:14, szombat | Helyi

Megyei közgyűlés: az elnök új lesz, a Fidesz-többség a régi

Vármegyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma huszonkettő, ezeken pedig a frakciók így osztoznak: Fidesz-KDNP 13 tag, Mi Hazánk 4, Momentum 3, DK 2. Masszív fideszes többség lesz tehát a megyei közgyűlésben is.

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.

2024. Június 14. 08:13, péntek | Helyi

Szombaton nyit a győri fürdő – praktikus kérdésekre kértünk és kaptunk választ

A RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő június 15-én indítja a nyári szezonját, a győrieknek kedvezményes jegyet kínálnak.