Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Április 08. 15:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város nkormányzata

j információs táblák, és programajánlók a város fedett buszmegállóiban

j információs táblák, és programajánlók a város fedett buszmegállóiban

Győr városa az utóbbi években jelentős fejlődésen ment keresztül. Minden területen, minden szférában igyekszik az önkormányzat a kor igényeinek megfelelő szolgáltatásokat

Győr város területén 147 db citylight kialakítású fedett buszváró található. Győr Megyei Jogú Város nkormányzata még 2009-ben kötött szerződést az önkormányzat tulajdonában lévő felületek teljes szerkezeti és grafikai megújítására. Az új kialakítás fő célja az információs plakátok könnyed cserélhetősége volt, amely így rugalmasabban követheti a buszmenetrendben, illetve az egyéb információs felületeken történő változásokat.

Az új, A0-ás méretű, jól látható információs táblák 4 szekcióra lettek osztva, melyek külön-külön cserélhetőek. A felső szekció a buszváró elnevezését és az ott megálló buszok számát jelzi. A középső szekció két részre van bontva. Az egyik a Kisalföld Volán által szakmailag jóváhagyott, pontos és hiteles, a mai kornak megfelelő buszjáratok térképes ábrázolása, míg a másik egy általános információs rész. Itt Győr város látnivalói olvashatók fényképpel és rövid leírással, illetve egy belváros térkép segíti a turisták és szükség esetén a győri polgárok eligazodását. Az alsó szekción a város által szervezett aktuális kulturális programok (Négy vszak Fesztivál) olvashatók plakát formában.

Eddig 100 buszváró átalakítása történt meg, melyekbe az új plakátok az elkövetkező hetekben lesznek kihelyezve. A fennmaradt 47 darab buszváró 1 éven belül hasonló módon újul meg. A jelenlegi 100 darab, a város frekventáltabb részein található buszváró átalakítási költsége mindennel együtt 5 millió forint volt (buszmegállók szerkezeti átalakítása, A/0-ás felületek szekciósítása, nyomdai, grafikai költségek, csere stb).

Borkai Zsolt polgármester bemutatta az első már kicserélt citylight felületet a Mónus Illés utca és a Szent Imre utca sarkán lévő buszmegállóban. A polgármester hangsúlyozta, hogy az átalakítás célja, a kor elvárásainak megfelelő, kulturált és informális buszvárók kialakítása volt városszerte, melyek a korrekt buszmenetrendet, és hasznos információkat nyújtanak, remélhetőleg a buszokra várakozók legnagyobb örömére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.