Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 11. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Új közmunkaprogram Győrben: sorra nyeri a pályázatokat az önkormányzat

Új közmunkaprogram Győrben: sorra nyeri a pályázatokat az önkormányzat

A győri önkormányzat rövid távú foglalkoztatásra (4 órában, 4 hónapig) 206 főre nyújtott be pályázatot. A közmunkások az önkormányzat 26 intézményében végeznek munkát, zömében udvari munkásként, karbantartóként, konyhásként,

Éves szinten várhatóan Győrben 500-600 fő közfoglalkozását fogják ellátni. A városi mellett a megyei önkormányzat is foglalkoztat a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban 50 főt.

A győri önkormányzatnál hátrányként kezelik a korábbi közmunkaprogramhoz képest, hogy kommunális feladatokat a közmunkások nem tudnak ellátni, mert a városüzemeltetési feladatokat ellátó gazdasági társaságnál, a Győr-Szol Zrt-nél - mivel nem nonprofit társaság - az idei évtől nem lehet közfoglalkoztatottakat alkalmazni.

Győrben is keveslik a 4 órás, 4 hónapos foglalkoztatást, mert egyrészt sok adminisztrációval jár, másrészt a foglalkoztatott olyan kevés jövedelemhez jut, amivel a szociális problémáit ne tudja megoldani.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP: "Pályázataink sikerrel jártak, most már 367 közmunkaprogramra résztvevő dolgozót tudtunk felvenni, illetve alkalmazunk, és itt a munkaügyi központot kell kiemelni, mert nagyon hamar elbírálják a pályázatokat. Tudjuk, tény és való, hogy elég nagy adminisztrációval jár, de legalább ezek az emberek már dolgozhatnak. Jó lenne, ha a rövidtávú program feltételei változnának, felemelnék a négy órát hat órára, és a négy hónapot hat hónapra, ugyanis nagyon sok vele az adminisztráció, és sajnos nem keresnek annyit az emberek, ami hát egy megélhetéshez kellene nem sokkal többet keresnek, mint a rendszeres szociális segély. A törvényalkotók azt helyesen mondták, hogy a profittermelő gazdasági társaságoknál ne alkalmazhassanak közcélú munkást, ugyanakkor egy önkormányzati tulajdonban lévő társaságnál nyugodtan lehetne szerintünk alkalmazni, például a Győr-Szol Zrt.-n belül van a városüzemeltetés, az utca tisztításától a karbantartásig, ide például nem tudunk felvenni jelenleg embereket."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.