Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Július 23. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: http://gyor.katasztrofavedelem.hu

Újabb Nemak-támogatás

Újabb Nemak-támogatás

Immár negyedik éve folyik az az együttműködés, amelynek segítségével a Nemak Győr Kft. szakmai segítséget, a tűzoltók pedig a munkájukat segítő új eszközöket nyernek.

Több mint négy éve ápol szoros kapcsolatot egymással a Nemak Győr Kft. és a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Az alumínium-alkatrészeket gyártó nemzetközi vállalat győri üzeme ma reggel ünnepélyes keretek között két ergométeres evezőpadot ajándékozott a győri tűzoltóknak, nemcsak az állomány általános kondíciójához járulva hozzá ezzel, hanem segítve a sportversenyekre történő felkészülésüket is.

A segítő együttműködés egy, a Nemak üzemében keletkezett kisebb tűzesetnél kezdődött négy évvel ezelőtt. Elsőként egy hőkamerát adományozott a Nemak Kft. a tűzoltóknak, és azóta is minden évben a munkájukat segítő eszközökkel, felszerelésekkel, vagy mint most, sporteszközökkel járulnak hozzá mindennapi tevékenységükhöz. A támogatásból minden évben részesült a megyeszékhely hivatásos tűzoltó verseny-csapata is, továbbá a Kft. hozzájárul a Győr környéki önkéntes tűzoltó csapatok versenyének, valamint a megyei tűzoltó tábor megrendezéséhez is.

Az együttműködés során mindkét fél nyer. A biztonságosabb gyártás érdekében a Kft. örül a tűzoltók szakmai segítségének, a hasznos tanácsoknak. Egy negyven órás alapképzést - melyet a győri tűzoltó-parancsnokság és a katasztrófavédelmi kirendeltség szakemberei tartottak - harminckét dolgozó végzett el, így a folyamatos műszakban termelő üzemben mindig vannak egy esetleges tűz esetén képzett, azonnali segítséget jelentő kollégák.

A tűzvédelem területén nyújtott segítség kölcsönös, hiszen a Nemak évente többször is a tűzoltók rendelkezésére bocsátja a gyár területét, ahol a tűzoltók a speciális helyszínen tartanak gyakorlatot.

Fotó:http://www.jdrf.org

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.