Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Október 03. 14:10, kedd | Belföld

Újabb projekt a Katasztrófavédelemnél

Újabb projekt a Katasztrófavédelemnél

Új, Fővárosi és Megyei Iparbiztonsági Információs Központok Kialakítása című projektet hoztak létre.

A projekt célja speciális, a beavatkozásokat és a hatósági ellenőrzéseket egyaránt támogató iparbiztonsági információs központok kialakítása
Az iparbiztonsági feladatok minél magasabb színvonalú ellátása növeli a beavatkozások hatékonyságát, ami az emberi életek megóvása szempontjából kiemelten fontos. A projekt eredményeként megvalósuló eszközrendszer magasabb szintű reagálóképességet, ezzel együtt a beavatkozási idő csökkentését teszi lehetővé, például a kritikusinfrastruktúra-elemeket érintő események kezelése során. Az új információs központok támogatják a gyors, hatékony és szakszerű beavatkozást a legkülönbözőbb veszélyhelyzetek esetében, így az esetlegesen bekövetkező vegyi- és nukleáris katasztrófák során is.
Cél továbbá a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak megelőzése, a környezetre és a lakosságra veszélyes anyagok hatásának mérséklése, az alkalmazkodó- és reagálóképesség javítása.
A fejlesztés eredményeként klimatizált, a kor elvárásainak megfelelő irodai és technikai eszközökkel felszerelt megyei iparbiztonsági információs központok kezdik meg működésüket a tizenkilenc megyei és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A beruházásnak köszönhetően új, a központok munkáját támogató szoftverek fejlesztésére is lehetőség nyílik.

Mindezek által Magyarország lakossága magasabb szintű katasztrófavédelmi ellátásban részesül.
A KEHOP-1.6.0-15-2016-00022 azonosítószámú projekt támogatási összege 600 millió forint.

Forrás: BM OKF / Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.