Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 21. 12:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Újra Győrkőcfesztivál: 10 helyszínen 1000 program várja majd a gyerekeket

Újra Győrkőcfesztivál: 10 helyszínen 1000 program várja majd a gyerekeket

2011-ben Győr már negyedik alkalommal hívja az ország összes Gyuriját, Zsófiját, Petijét, Zsuzsiját... azaz minden gyerkőcöt a IV. Győrkőcfesztiválra a négy folyó városába! 2011. július 1-3. El tudunk képzelni egy várost, ahol 3 napr

Ha július elején ellátogatunk Győrbe, a saját szemünkkel is meggyőződhet róla, hogy ez a város nemcsak az álmainkban létezik, hanem Győrben, a Győrkőcfesztivál ideje alatt.

Negyedik éve már, hogy nyár közepén aranyhajú tündérlányok és kócos angyalfiúk érkeznek a négy folyó városába, ahol a gyerekek néhány napra megkapják a polgármestertől Győr városának kulcsát. A győrkőcök birtokukba veszik a megyeszékhelyt, varázspálcájukkal játszótérré, lurkóbirodalommá változtatják az egész várost.

A Győrkőcfesztivál alatt Győr kaleidoszkópszerű színessége mutatkozik meg: minden sarok, szeglet, bokor, zug újabb és újabb meglepetéseket tartogat a gyermekek számára.

A Győrkőcfesztiválon 10 helyszínen 1000 program várja a győrkőcöket egész Magyarországról, és a határon túl is! Zsebpénz nem kell, mert ingyen van!

Sőt! A fesztivállal együttműködő éttermekben, szállodákban a Gyerkőcfesztivál ideje alatt Győrben ingyen étkezhetnek, szállhatnak meg a fesztivál karszalagját viselő gyerkőcök, az Állatkertben ingyen sétálhatnak, a győri uszodában ingyen locs-pocs partizhatnak, és ráadásul hazafelé ingyen vonatozhatnak a MÁV és a GYSEV járatain.

Győr városa és a Vaskakas Bábszínház szervezésében 2008-ben indult Győrkőcfesztivál ma már az egész országban hagyomány. A tavalyi ötvenezres látogatószám azt bizonyítja, hogy a Győrkőcfesztivál nem csupán győri gyerekek és felnőttek eseménye, hanem Győr egyik legtöbb vendéget vonzó programjává nőtte ki magát. 2010-ben a Magyar Fesztivál Szövetség Kiváló minősítésű művészeti díjban részesítette a Győrkőcfesztivált. A szakmai vélemény szerint a fesztivált a jókedv, az élményadás, a színvonalas programok, a gyerekek megbecsülése és az emberek szeretete jellemzi.

Részletes program, hetente új hírek, letölthető kis- és nagyfelbontású fotók, mozgó anyagok: www.gyorkoc.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.