Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 19. 14:35, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Utazás kiállítás: pítész hallgató tervezte Győr standját

Utazás kiállítás: pítész hallgató tervezte Győr standját

A hagyományoknak megfelelően, az idén is részt vesz városunk a budapesti Utazás Kiállításon. A standot a győri egyetemisták egy pályázat keretein belül tervezték, amelynek díj

A felhívásra kilenc pályázat érkezett be határidőig, a bíráló bizottság döntése alapján Erdei Attila az 1. díjban, lő Tamás és Juhász Patrícia 2. díjban, míg Kozma Zoltán György és Mózes dám munkája 3. díjban részesült. Az első helyezettnek 80.000, a másodiknak 40.000, míg a harmadik helyezettnek a 25.000 forintos díjat Borkai Zsolt polgármester és a zsűri tagjai közül Bordossy Attila az egyetem építész tanszékének docense adta át.

Bodrossy Attila kifejtette, a Bíráló Bizottság előnyben részesítette azokat a pályaműveket amelyek többek között messziről észlelhetőek, mindhárom lehetséges érkezési irányból kedvező képet mutatnak, várhatóan bevonzzák a látogatókat, a pavilonon való átsétálást lehetővé teszik, arra csábítanak.

Az első díjas pályaműről a zsűri véleménye az volt, hogy terv legnagyobb erénye a fentről kábelerdővel" felfüggesztett, könnyed álmennyezet, amely önmagában biztosítja a messziről láthatóságot, de természetesen a kábelekre felerősített reklámhordozók ezt tovább erősítik.

A stand alaprajza nagyon szép tiszta rendbe szervezett; a hátsó fronton sorakoztatott tárgyaló, kóstolóhely és raktár jó gondolat. Az első sávba elhelyezett funkciók szimmetriája kicsit erőltetett és zsúfolt is. A kritikai megjegyzések könnyen javítható kis hibákat érintenek, a terv jól megvalósítható, figyelemfelkeltő és elegáns standot eredményez."

A nyertes pályamű megalkotója, Erdei Attila kifejtette, a tervezésnél a fő szempont az volt a számára, hogy a Győr város szlogenjeiben (a találkozások városa", én, te, Győr, egy város mindenkiért") tükröződő szándék érvényesüljön, ezért tágas közösségi teret alakított ki, másrészt pedig az is fontos volt, hogy a stand kitűnjön a többi közül, messziről is jól láthatóvá váljon.

A nyertes pályázat egyébként teljes egészében megvalósul, vagyis a március 3-án kezdődő budapesti Utazás Kiállításon Erdei Attila tervei alapján készül Győr város 56 négyzetméteres standja. A díjátadón az is elhangzott, hogy a város továbbra is támaszkodni kíván az egyetem hallgatóinak kreativitására, tudására.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.