V√°roslista
2022. okt√≥ber 6, cs√ľt√∂rt√∂k - Ren√°ta

Hírek

2010. Február 19. 14:35, péntek | Helyi
Forr√°s: gyor.hu

Utazás kiállítás: …pítész hallgató tervezte Győr standját

Utazás kiállítás: …pítész hallgató tervezte Győr standját

A hagyományoknak megfelelően, az idén is részt vesz városunk a budapesti Utazás Kiállításon. A standot a győri egyetemisták egy pályázat keretein belül tervezték, amelynek díj

A felhívásra kilenc pályázat érkezett be határidőig, a bíráló bizottság döntése alapján Erdei Attila az 1. díjban, …lő Tamás és Juhász Patrícia 2. díjban, míg Kozma Zoltán György és Mózes Ńdám munkája 3. díjban részesült. Az első helyezettnek 80.000, a másodiknak 40.000, míg a harmadik helyezettnek a 25.000 forintos díjat Borkai Zsolt polgármester és a zsűri tagjai közül Bordossy Attila az egyetem építész tanszékének docense adta át.

Bodrossy Attila kifejtette, a Bíráló Bizottság előnyben részesítette azokat a pályaműveket amelyek többek között messziről észlelhetőek, mindhárom lehetséges érkezési irányból kedvező képet mutatnak, várhatóan bevonzzák a látogatókat, a pavilonon való átsétálást lehetővé teszik, arra csábítanak.

Az első díjas pályaműről a zsűri véleménye az volt, hogy Ąterv legnagyobb erénye a fentről Ąkábelerdővel" felfüggesztett, könnyed álmennyezet, amely önmagában biztosítja a messziről láthatóságot, de természetesen a kábelekre felerősített reklámhordozók ezt tovább erősítik.

A stand alaprajza nagyon szép tiszta rendbe szervezett; a hátsó fronton sorakoztatott tárgyaló, kóstolóhely és raktár jó gondolat. Az első sávba elhelyezett funkciók szimmetriája kicsit erőltetett és zsúfolt is. A kritikai megjegyzések könnyen javítható kis hibákat érintenek, a terv jól megvalósítható, figyelemfelkeltő és elegáns standot eredményez."

A nyertes pályamű megalkotója, Erdei Attila kifejtette, a tervezésnél a fő szempont az volt a számára, hogy a Győr város szlogenjeiben (Ąa találkozások városa", Ąén, te, Győr, egy város mindenkiért") tükröződő szándék érvényesüljön, ezért tágas közösségi teret alakított ki, másrészt pedig az is fontos volt, hogy a stand kitűnjön a többi közül, messziről is jól láthatóvá váljon.

A nyertes pályázat egyébként teljes egészében megvalósul, vagyis a március 3-án kezdődő budapesti Utazás Kiállításon Erdei Attila tervei alapján készül Győr város 56 négyzetméteres standja. A díjátadón az is elhangzott, hogy a város továbbra is támaszkodni kíván az egyetem hallgatóinak kreativitására, tudására.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Okt√≥ber 06. 08:15, cs√ľt√∂rt√∂k | Helyi

Most mi seg√≠thet√ľnk a tŇĪzolt√≥knak!

El√©rhetŇĎ a katasztr√≥fav√©delem leg√ļjabb, sorrendben huszonnyolcadik tŇĪzv√©delmi tesztje.

2022. Okt√≥ber 06. 07:16, cs√ľt√∂rt√∂k | Helyi

Hamis cipŇĎket sz√°ll√≠tott, lebukott

A m√°sf√©l milli√≥ forintot √©rŇĎ √°rut a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal munkat√°rsai egy teheraut√≥ban tal√°lt√°k az M1-es aut√≥p√°lya gyŇĎri szakasz√°n.

2022. Október 05. 10:14, szerda | Helyi

T√©len sem marad vir√°g n√©lk√ľl a v√°ros

integy 85 ezer darab n√∂v√©nyt √ľltetnek el a k√∂vetkezŇĎ napokban GyŇĎrben a GyŇĎr-Szol munkat√°rsai, megkezdŇĎd√∂tt ugyanis az ŇĎszi-t√©li vir√°gok √ľltet√©se a v√°rosban.

2022. Október 05. 09:16, szerda | Helyi

Mutatjuk, mire voltak képesek a Széchenyi István Egyetem mérnökei

SofŇĎr n√©lk√ľl ir√°ny√≠tottak egy szem√©lyaut√≥t a zalaegerszegi ZalaZONE tesztp√°ly√°n a Magyar Telekom √°ltal biztos√≠tott 5G Campus mobilh√°l√≥zat seg√≠ts√©g√©vel.