Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 09. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Vár állott, most kőhalom...

Vár állott, most kőhalom...

Mint arról már beszámoltunk, a Rába Holding és Győr városa közösen szeretné értékesíteni a Városrét néven elhíresült projektet. A területen jelenleg csak néhány ház áll, ezeket a lakóházakat az Engel csoport húzta fel még négy

„Vár állott, most kőhalom”. Talán ez a Kölcsey-féle mondat jellemzi a legjobban a Duna-part és az Árkád közötti területet.

Amerre a szem ellát, szemét és sitt borítja a területet. A felépített három házból kettőről omlik a vakolat, pereg a burkolat, egyszóval siralmas állapotban vannak. Az utcanév táblák csak a Sík Sándor utcáig mutatják az utat.

Borkai Zsolt, Győr város polgármestere a tegnapi sajtótájékoztatóján portálunk kérdésére elmondta, a Rábával közösen minden szűrőt igénybe fognak venni annak érdekében, hogy a komolytalan pályázókat eltávolítsák az új Városrét-projekt közeléből. Ezzel is megakadályozva az Engel-csoporthoz hasonló beruházók megjelenését a városban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.