Hírek
2017. Április 24. 09:59, hétfő | Helyi
Veresi Pálinkaház – hagyomány és elhivatottság
Veresegyház városában a magyarság szimbóluma ölt testet.
A készítők nagy álma vált valóra egy olyan helyen, ahol a múlt a jelen és a jövő egyszerre jelenik meg, mindez a hagyományos „kisüsti pálinka” zászlaja alatt. A Veresi Pálinkaház indulásakor, három országrészből kiválasztott hagyományos kisüsti gyártó termékeivel, több mint nyolcvan féle ízben adnak kínálatot a pálinkából. A vidéki gazdálkodás, a természet szeretete és sokszínűsége akár a gyümölcsök adta ízek és illatok varázslatos világa. A Veresi Pálinkaház feladataként és céljaként tűzte ki, hogy megmutassa és lehetőséget adjon azoknak, akik többet szeretnének tudni a pálinkakészítésről és annak fogyasztásáról egyaránt. Egy helyen valósul meg a pálinkafőzés technikájának megismerése és a pálinkakóstolás lehetősége. Ezen felül lehetőséget biztosítunk, hogy a párlatokat megvásárolhassák az érdeklődők. Hagyományos, kétüstös lepárló berendezéssel szolgálják ki a bérfőzési igényeket. A kóstoló ceremóniákról és program lehetőségekről sem feledkeznek meg. Négytől - ötven főig van lehetőség pálinkakóstolót tartani a pálinkafőző-üzem bemutatásával egybekötve. Cégek, baráti társaságok, események, születés-névnapok, meglepetés események és még sok más eseménynek adnak otthont.
Az üst 300 liter anyag befogadására képes. A maximálisan felrakható mennyiségek, különböző gyümölcsök esetében változnak, ezekről az anyag szemrevételezése után tudnak pontos tájékoztatást adni. A cefrét előzetesen egyeztetett időpontban lehet beszállítani, legkorábban a főzés előtti napon. A fizetőnek kell gondoskodni a szállításról és a lerakodásról, a továbbiakban viszont nincs további teendője. A pálinkakóstolás a Veresi Pálinkaházban csak 18 évét betöltöttek számára lehetséges, minimum négy főtől húsz főig tudják fogadni a vendégeket. A pálinkakóstoló program keretében megismerkedhetnek a vendégek a pálinka és gyümölcspárlatok történetével, földrajzi elterjedésével, külföldi és belföldi hagyományaival és a fogyasztási javaslatokkal. Megtekinthetik milyen technológiával készülnek a pálinkák, a két üstös főzési módról szakszerű tájékoztatást kapnak, esetenként működés közben is. A pálinkakóstoló programokra egész évben, folyamatosan lehetőség van. A program végén kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak a vendégeknek, illetve igény esetén sofőrszolgálatot is igénybe vehetnek.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi
Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?
Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.
2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi
A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk
Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.
2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi
Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak
A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány
2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi
Hamarosan indul a mennyei megyei is
Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.