Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 17. 10:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Veszélybe kerülhet Győr versenyelőnye a hatósági távhőár bevezetésével?

Veszélybe kerülhet Győr versenyelőnye a hatósági távhőár bevezetésével?

A győri önkormányzatnál aggályosnak tartják, hogy hatósági ára lehet a távhőnek. A város hőszolgáltató cége 11 évvel ezelőtt jelentős beruházás eredményeként gázmotoros erőművet épített, és a fejlesztés eredményeként elérh

Összehasonlításul, Szekszárdon 160.805, Pécsett 170.339, Debrecenben 179.456, míg Sopronban ugyanekkora lakás esetében 213.501 forint. Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester szerint az egységes piaci ármeghatározás Győrt hátrányosan érintheti más, fejlesztéseket nem megvalósító városokkal szemben. Az évente változó, de alapvetően több százmilliós nyereséget pedig nem tudná az önkormányzat a távhő-rendszer korszerűsítésére fordítani, amellyel ugyancsak a fogyasztók költségeit csökkenti a város.

Simon Róbert Balázs alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP: "A 2000-es évek elején a győri távhőszolgáltatásban egy komoly beruházás valósult meg, ez több milliárd forintos beruházás volt, amelyet hitelből finanszírozott a távhőszolgáltató cég. Ez pedig a gázmotoros erőműnek a kialakítása volt. Ezt követően a beruházás lehetővé tette, hogy a győri távhő díja országosan is az egyik legalacsonyabb maradjon, pillanatnyilag is így van ez Magyarországon. A városok közül Győrben ma az egyik legalacsonyabb a távhőszolgáltatás díja. Mi szeretnénk ezt a jövő időszakban is megtartani, éppen ezért aggályosnak tartom azt, ha központi szabályozást vezetnének be, és gyakorlatilag nem az önkormányzat, hanem egy központi szabályozó rendszer alapján lenne meghatározva a távhőszolgáltatás díja. Győrben komoly összeget tudtunk visszafordítani abból a nyereségből, amely annak ellenére, hogy alacsony a távhő díja, képződött a városban, és ezt a nyereséget szinte 100 százalékban a fűtési rendszer korszerűsítésére, a komfortérzet javítására fordította vissza a város távhőszolgáltatási cége. Én ezt veszélyben érzem, és mindenképpen aggályosnak és elgondolkodtatónak tartom ezt a megoldást. Mi szeretnénk megtartani, hogy a győriek a szolgáltatást magyarországi viszonylatban a legolcsóbbak között tudják igénybe venni, és szeretnénk a további technikai, technológiai fejlesztéseket is a képződő profitból lebonyolítani, hogy az árat alacsonyan tudjuk tartani, és a győriek komfortérzete is javuljon."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.