Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Január 25. 07:15, szerda | Helyi

Videó! Letörte a sorompót, másodperceken múlt a baleset

Videó! Letörte a sorompót, másodperceken múlt a baleset

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen, aki a sorompót letörve, az érkező vonat előtt haladt át a vasúti átjárón.

A fiatal nő 2022 októberében egy Csorna melletti településen haladt autójával. Közlekedése során egy vasúti átjáró felé közeledett, és a szemből sütő nap vakító hatása miatt nem észlelte, hogy a fényjelző készülék piros jelzést ad és a sorompó is le van engedve.

Bár a napfénytől nem látott jól, ennek ellenére nem lassított, hanem változatlan tempóval a vasúti átjáróba hajtott. A sorompót letörte és az átjáró felé közeledő vonat előtt változatlan sebességgel áthajtott az átjárón.

A vonat vezetőjének nem kellett gyors fékezést alkalmaznia, a jármű átért előtte. A vasúttársaság munkatársai alig egy órán belül megjavították a letört sorompót, de a javításig az átjáró biztosítási szintje csökkent. A sorompó letörésével a sofőr kb. 30 000,- Ft kárt okozott.

Az esetről videófelvétel is készült:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…