Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. December 25. 11:25, szombat | Helyi

Vigyázzunk a konyhákban! A legtöbb lakástűz ott keletkezik

Vigyázzunk a konyhákban! A legtöbb lakástűz ott keletkezik

A lakástüzek gyakran keletkeznek a konyhában.

Súlyos következményekkel járhat, ha a tűzhelyen felejtett zsiradék túlhevül és meggyullad. Egy-egy ilyen eset alapvetően az emberi figyelmetlenségre, gondatlanságra vezethető vissza, ezért főzés-sütés közben figyeljünk oda! – írj a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Legutóbb hétfő délután riasztották ilyen esethez a város hivatásos tűzoltóit Győrben a Mónus Illés utcában. A tűzhelyen felejtett étel égett, amit a tűzoltók gyorsan eloltottak. A tűz nem terjedt át a lakás többi berendezési tárgyaira, azonban akkora füst keletkezett, hogy az ingatlan két lakóját füstmérgezés gyanújával vitték kórházba.

Fontos tehát, hogy legyünk körültekintőek, figyeljünk környezetünkre, hiszen a tűzhelyre feltett étel is tüzet okozhat. Gondatlansággal értéktárgyakat, ingatlanokat, de főképp saját és mások testi épségét, életét is veszélyeztethetjük.

A legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, fűtési rendellenességre, főzésre, elektromos hibára vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek mindegyike megelőzhető lenne egy füstérzékelővel és egy kis odafigyeléssel. A lakástüzek többségénél nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz.

Mindez megelőzhető, ha a lakásban füstérzékelőt helyezünk el, amely hangos sípolásával felhívja az ember figyelmét a veszélyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.