Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 07. 14:56, hétfő | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Vitafórum: Milyen lesz az új Alkotmány?

Vitafórum: Milyen lesz az új Alkotmány?

A győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara és annak Hallgatói Önkormányzata, a Magyar Jogász Egylet Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a házigazdája a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája „Mi

A vitát dr. habil Szente Zoltán PhD egyetemi docens, alkotmányjogász, az Alkotmány Kommentárjának egyik szerzője, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszékének oktatója vezeti.
A rendezvény célja, hogy az érdeklődők minél teljesebb képet kapjanak az alkotmányozás folyamatáról, céljairól, az előttünk álló feladatokról, illetve az egyes parlamenti politikai erők alkotmánnyal kapcsolatos elképzeléseiről. A vita részvetői mindannyian az alkotmányozó munkában aktívan közreműködő szakpolitikusok, akik pártjuk képviseletében vázolják fel elképzeléseiket az új alaptörvény egyes meghatározó elemeivel kapcsolatban.
Az előadás kizárólag a Széchenyi István Egyetem hallgatói és oktatói, valamint a jogász szakma meghívott képviselői számára nyilvános, a részvétel előzetes internetes regisztrációhoz kötött (http://dfkhok.szeportal.hu/), nem hallgatói részvetők esetén az egyéb kategóriát megjelölve.
A rendezvény időtartama várhatóan 1,5 óra, kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében helyüket szíveskedjenek időben elfoglalni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.