Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Április 04. 07:24, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Webber a mérnökének ajánlja a pole-t

Webber a mérnökének ajánlja a pole-t

Mark Webber a mérnökének köszönheti, hogy a pole pozícióból indulhat a Formula–1-es világbajnokság Malajziai Nagydíján, míg a Ferrari és a McLaren pilótái elmondásuk szerint azért végeztek az időmérőn a mezőny hátsó részében,

Mark Webber az időmérő harmadik szakaszában a többiekkel ellentétben intermediate gumikon körözött, és több mint egy másodpercet vert a szakadó esőben a komplett mezőnyre, így ő indulhat vasárnap az élről.
„Az elején kiesett néhány nagy név, ami meglepő volt, de ez is csak azt bizonyítja, hogy mennyit számít az időzítés. A pole-t a mérnökömnek, Ciaronnak köszönhetem, mivel ő mondta a Q3 előtt, hogy intermediate gumikkal menjek. »Nézz a pályára! Hogy gondolod?« - kérdeztem tőle a rengeteg vízre utalva, de ő nem tágított az elképzelése mellől" - utalt rá Webber, hogy ha rajta múlik a gumiválasztás, akkor nem indulhatna az élről.

A vb első két futamán a Red Bull másik pilótája, Sebastian Vettel szerezte meg a pole-t, ám a fiatal német pilóta a mostani, harmadik rajthelyet érő eredményével sem elégedetlen.

„Mark nagyszerű munkát végzett. Helyes döntés volt félbeszakítani az időmérőt, lehetetlen volt vezetni abban az időben. Rengeteg víz volt a pályán, az autók pedig elég alacsonyfekvésűek, így a végén már inkább úsztunk, mint vezettünk. Úgy gondolom, a harmadik hellyel nagyon elégedett lehetek, holnap pedig bármi előfordulhat" - bizakodott az első két futamon igencsak balszerencsés Vettel.

„Úgy számoltunk, hogy az eső alábbhagy, ezért mentünk ki később, mint a többiek, de végül még rosszabbá váltak a körülmények - mondta a 19. időt autózó Alonso, aki szerint az időmérő teljesen lutrivá vált a szakadó eső miatt. - A pontokat azonban vasárnap, a verseny után osztják, és bár rossz helyről kell rajtolnunk, Melbourne-ben láthattuk, hogy akármi megtörténhet. Bíznunk kell magunkban."

„Nagyon sajnáljuk a történteket. Vártunk egy kicsit, mielőtt kimentünk a boxból, mert az időjárás-előrejelzések javulást mutattak, de aztán a pályán még több víz várt minket, mint amire számítottunk. Hibáztunk, bedőltünk az időjósoknak" - bosszankodott Massa, aki a másik Ferrarival a 21. helyről kényszerül indulni.

„Az első felhőszakadás után azt hittük, hogy több már nem lesz, ezért vártunk" - mondta Button, akinek szavaiból kiderül, hogy a McLarennél is rosszul kalkuláltak az időjárási viszonyokat illetően.

„Minden remekül ment, egészen az időmérő kezdetéig, egyszerűen nem számoltunk még több esővel. Az egész hétvégén én voltam a leggyorsabb, de mit tehetünk? Nem szabad most már ezzel foglalkoznunk" - jelezte a 20. helyről induló Hamilton, hogy ő a maga részéről lezárta az időmérőn történteket.

„Nagyszerű érzés, hogy az első sorból rajtolhatok. Nekem, az egész csapatnak és a Petronasnak is nagy öröm, hogy Sepangban, az egyik hazai versenyünkön ilyen jól szerepeltünk az időmérőn" - örömködött a második rajthelyet megszerző Nico Rosberg.

Csapattársa, Michael Schumacher viszont kissé csalódott volt a 8. helyével, mivel jobb eredményre számított.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.