Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 30. 12:30, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Záporpróba

Záporpróba

Kivételesen nem színdarabot próbáltak a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, csütörtök, délelőtt...

Kivételesen nem színdarabot próbáltak a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, csütörtök, délelőtt, hanem a tűzvédelmi rendszert tesztelték. Az „előadást” pedig nem egy színházi rendező, hanem a tűzoltóság szakemberei irányították. A négyévente kötelező „záporpróba” sikeresen lezajlott, a teátrum biztonsági berendezése pedig ezúttal kitűnőre vizsgáztak.

 

 

Megközelítően 30 ezer liter víz zúdult a nagyszínpadra, mindössze néhány perc alatt. A hatalmas teret beborító áradat egy szimulált színpadi tüzet oltott el, a tűzoltók szerint teljes sikerrel. Forgács Péter igazgató is elégedettem figyelte az eseményeket, annál is inkább mert négy évvel ezelőtt, akkor megbízott igazgatóként, már átélt egy hasonló tűzvédelmi próbát, ám akkor nem volt minden rendben.

- Akkor egy csomó szelep nem működött, és körülbelül nyolc millió forintba került kicserélni azokat a csöveket, amik nem működtek. Most láthattuk, hogy egy összefüggő vízfolyam volt, ami 30 ezer liter vizet engedett ki magából és nagyszerűen működött.

A záporpróbát, egy hatósági rendelkezés szerint, négyévente kell elvégezni a színházban. Célja a tűzvédelmi rendszer állapotának felmérése. A mostani próbán minden rendben volt, így a következő évad nézői teljes biztonságban tudhatják magukat a győri nézőtéren.

- Ez egy iszonyú költséges próba. - tette hozzá Forgács Péter- Abszolút biztonságosan tudja oltani a tüzet, hogyha mondjuk, a színpadon felgyulladnak az enyves díszletek, ezzel a hírtelen záporral pillanatok alatt el lehet oltani.

A belső tér tűzoltó rendszere után, kipróbálták a tetőre szerelt berendezést is, a lánglovagok abban sem találtak hibát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.