Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. Október 25. 11:15, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Zavartalanul indult a fűtés Győrben

Zavartalanul indult a fűtés Győrben

A tavalyinál csaknem két héttel korábban, szeptember 30-án indult Győrben az idei távfűtési szolgáltatás. A rajt szolgáltatói oldalról nézve zavarmentes volt, a fűtőberendezések és a kapcsolódó távhőhálózat a rendszeres fejleszté

Ezekben a számlákban csak akkor szerepel a szeptember 30-i fűtés elszámolása, ha a hőszolgáltatás a közösség kérésére már korábban elindult. Ha a fogyasztók ilyen megrendelést nem adtak fel, a szeptember 30-i díj az októberi fűtési hőfelhasználással együtt kerül kiszámlázásra.

Október első felében a napi középhőmérsékletek átlaga +8,7 fok volt és egy nap sem haladta meg a +12 fokot. Amennyiben az időjárás engedi, napközben leáll néhány órára a fűtésszolgáltatás, erre most október 7-e és 13-a között volt lehetőség. Ugyanez történik éjszaka is, amikor a nagy hidegek kivételével a fűtés 23 óra környékén leáll, és hajnali 3 órakor újra indul.

Fűtésindításkor a legtöbb probléma felhasználói oldalon jelentkezik, elsősorban a lakóközösségek tulajdonában lévő épületek fűtési rendszereinek hibája miatt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bár a társaság ellátja hővel az adott épületet, a lakók légtelenítési és fűtési hibákat jeleznek azzal, hogy egy-egy helyiségben nem melegednek fel a radiátorok.

Ezek a hibák két fűtési időszak között az épületek fűtési rendszeréhez kapcsolódó felújításokhoz, átalakításokhoz, radiátorcserékhez kapcsolódnak. A munkák a hálózat leürítésével és újbóli visszatöltésével járnak. A légtelenítést ilyen esetekben az adott épületben folyamatosan, többször is el kell végezni, s ez akár több hétig is eltarthat. Oka, hogy az épület fűtési rendszerében keringő fűtővízből az oldott gázok folyamatosan kiválnak a fűtővíz hőmérsékletének függvényében, légbuborékokat létrehozva. Minél magasabb a fűtővíz hőmérséklete, annál kevesebb gázt képes magában oldva tartani.

Örömteli, hogy egyre több épület van Győrben, ahol fűtés-korszerűsítést végeztek és a radiátorokat termosztatikus radiátorszeleppel szerelték fel. Ezek helyes használatát nem lehet eleget hangsúlyozni. A mostani tapasztalatok azt mutatják, egyre többen kezelik helyesen ezeket a szerelvényeket. Két fűtési időszak között ne zárjuk el a szelepeket, hanem épp ellenkezőleg, nyissuk ki őket teljesen, így biztosítva azt, hogy fűtésindításkor ne legyen zavar a fűtőtest működésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.