Városlista
2024. szeptember 5, csütörtök - Viktor, Lőrinc

Hírek

2010. Augusztus 24. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: Daylight Quartet

Zenés estek a Xántus János Múzeumban - Daylight Quartet

Zenés estek a Xántus János Múzeumban - Daylight Quartet

A magas színvonalú zenei szórakoztatásra szakosodott győri vonósnégyes a Xántus János Múzeumban koncertezik. A Daylight Quartet a klasszikus vonósnégyes felállást felszabadult, ör&

A ZENEKARRL
A kvartett 2005-ben alakult a Győri Filharmonikus Zenekar legfiatalabb generációjának vonósaiból. A tagok (Falvai Zsuzsanna - hegedű, Ráczné Nagy Andrea - hegedű, Rácz István - brácsa és Farkas Kálmán - cselló) mindannyian magasan képzett zenészek, hazai és külföldi zenei egyetemeken végzett, fiatal koruk ellenére imponáló gyakorlattal rendelkező művészek. A vonósnégyes életre hívásának elsődleges oka az volt, hogy az együttes tagjai a zenekari művészi lét mellett nem szerettek volna lemondani a kamarazenélés öröméről sem, és a főként komolyzenei nagyzenekari repertoár mellett kikapcsolódásként a könnyedebb műfajjal sem szerették volna elveszíteni a kapcsolatot. A Daylight elnevezés és az együttes mottója (Vonósnégyes könnyedén") is arra utal, hogy repertoárjukban és az előadás módjában is igyekeznek az élet naposabbik, derűsebb oldalát megragadni, ezért egyszerre tartalmas és pihentető, mélységekkel is rendelkező, ám könnyed műveket tárnak a hallgatóságuk elé. Törekvésük szemmel láthatólag találkozott a közönség igényeivel, amit az alakulás óta adott fellépések és a folyamatos meghívások nagy száma is igazol.

A KONCERTR?L
A nyár utolsó napját változatos műsorral szándékozik megünnepelni a Daylight Quartet. A darabokat úgy válogatták össze, hogy a lehető legszélesebb érzelmi amplitúdót járják be a koncert során, és több olyan mű is szerepel a műsoron, amely, korábban vonósnégyes felállással még soha nem hangzott el. Az argentin tangó királya, Astor Piazzolla, az amerikai filmzene megkerülhetetlen alakja, Herny Mancini, vagy az olasz filmé, Ennio Morricone, a szalonzene érzékeny lelkű komponistája, Fritz Kreisler - hogy csak néhány zeneszerzőt említsünk a zenei menüről - mindannyian szerephez jutnak az este folyamán.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.

2024. Szeptember 05. 08:12, csütörtök | Helyi

Tükröt tartanak a nézők elé

Két előadást is láthat a közönség a Győri Balett most készülő bemutatójában.

2024. Szeptember 05. 07:14, csütörtök | Helyi

Hétvégén jön a Győr Rally

Szeptember 6-és 8-a között ismét Győrben száguldanak a WHB Győr Rally versenyautói. A második alkalommal megrendezett versenyre minden eddiginél színesebb program kavalkádot és látványosabb versenyt ígértnek a szervezők.

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá