Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. November 17. 18:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Arteregó

Zöldre erősített a djuice Győrben is - Sikeresen lezajlott a djuice Öko Nagykövet képzése

Zöldre erősített a djuice Győrben is - Sikeresen lezajlott a djuice Öko Nagykövet képzése

A fiatalok mobilmárkája az általa támogatott Re: Creativity, hulladék-újrahasznosító tábor sikere után országos környezetvédelmi turnét indított.

A programsorozat még tart, a győri állomáson, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban 30 diák vált Öko Nagykövetté a szakmai előadáson, és a játékos vetélkedőn való részvétel után. A szervezők egy újrahasznosító sarokkal is várták a fiatalokat. Itt szemétből, kidobásra ítélt, régi tárgyakból készíthettek a résztvevők új használati tárgyakat, kiegészítőket, ékszereket. A program célja, hogy a modern ismeretek megszerzése után a résztvevő fiatalok később saját barátaik számára is átadhassák a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés terén megszerzett ismereteket.

A szeptember közepén, Hollókőn megrendezett RE: Creativity workshop, melyen 5 EU tagállamból érkező fiatalok dolgoztak közösen a rendelkezésükre álló hulladékok újrahasznosításán, csupán előfutára volt a djuice nagyszabású és egész országra kiterjedő programsorozatának, mely azokat a lelkes fiatalokat keresi, akik nem csak saját egészségükre, de a Föld ökológiai körforgására is figyelmet fordítanak és a téma szakértőivé szeretnének válni. A djuice őszi kampánya során a használt mobilkészülékek leadásáért vásárlási kedvezményt biztosított a fiataloknak. Az így összegyűlt, több mint 2 tonna mobiltelefon-hulladék egy részét a szeptemberi tábor során környezetvédelmet szimbolizáló alkotásokká formálták. A telefonokból készített mobilszobrok az Öko Nagykövet képzés keretében országos körútra indultak, és a legbevállalósabb és legkörnyezettudatosabb középiskolákban kerülnek kiállításra.

A djuice Öko Nagykövet képzés Budapesten kívül 5 vidéki nagyvárost érint. A lelkes érdeklődők Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc és Győr középiskoláiban vehetnek részt a programon. Győrben a diákok már meghallgathatták a „Növekedés határai” címmel azt az előadást, mely a fenntartható fejlődésről szólt. Szó esett hulladék újrahasznosításról, energiahatékonyságról, levegővédelemről és vízgazdálkodásról. Az interaktív workshop során elképzelt forgatókönyvek szerint ismerhették meg a fiatalok bolygónk lehetséges jövőjét, a legrosszabb verziótól kezdve a legkedvezőbb eshetőségekig. A diákok a program során a ReDesign Group által vezetett recycle-sarok foglalkozáson használati tárgyakat alkothattak a helyszínre hozott és az iskolákban, helyben összegyűjtött hulladékból. Olyan új tárgyak születtek, mint harisnyából készült karkötő, nylonzacskóból füzetborító, gyümölcslé dobozából pedig pénztárca.


Részletek:
www.djuice.hu/oko-nagykovet

www.facebook.com/djuice.hungary

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember