Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 23. 16:03, hétfő | Belföld

Zöldség- és gyümölcsárusokra csap le a NAV

Zöldség- és gyümölcsárusokra csap le a NAV

A szüret és az őszi gyümölcsbetakarítási szezon elérkeztével az adóhivatal az ország több pontján is ellenőrzéseket tart a zöldség- és gyümölcskereskedők körében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kelet-budapesti igazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 23. és 27. (hétfő és péntek) között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik.

Győrött 2019. szeptember 29-én vasárnap a győri piacokat és vendéglátóhelyeket ellenőrzik a revizorok.

Bács-Kiskun megyében szeptember 23. és 29. (hétfő és vasárnap) között Kiskunmajsa, Solt, Akasztó és Harta településeken tart ellenőrzést a NAV, kiemelten ellenőrizve a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóhivatal a megyében külön felhívta az adózók figyelmét, hogy határidőben intézkedjenek a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentéséről, illetve az online pénztárgépekkel kapcsolatos egyéb kötelezettségek teljesítésére is ügyeljenek. Utóbbi lehet például az éves felülvizsgálat elvégzése, az adatkapcsolat, vagy a pénztárgépnapló megléte.

A NAV munkatársai Baranya megyében a szokásos ellenőrzések mellett a megye nagyobb rendezvényein, így a Pécsi Napokon is végeznek próbavásárlásokat, kassza-ellenőrzéseket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a pékségek ellenőrzi a NAV 2019. szeptember 23. és 26. (hétfő és csütörtök) között.

Heves megyében ezen a héten - ahogy egész szeptemberben - a tanévkezdéshez kapcsolódva a papír- és írószer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások kerülnek sorra az adóellenőrzésekben.

Komárom-Esztergom megyében 2019. szeptember 23. és 27. (hétfő és péntek) között az iskolai és munkahelyi büféket ellenőrzik az adóellenőrök.

Somogy megyében ezen a héten azokat az adóalanyokat ellenőrzi az adóhivatal, akiknél legalább két éve nem volt ellenőrzés. Ezen kívül ismét vizsgálatra számíthatnak azok is, akiknek a pénztárgépe legalább 60 napja nem küld adatokat.

Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak (alkalmazottak) bejelentését, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek használatát, üzemeltetését vizsgálhatják. A pénztárgépekben rögzített adatok alapján egyes ellenőrzések esetében az adóhivatal folyamatosan vagy ismétlődően is nyomon követheti a bevételek alakulását. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrizhetik az adóellenőrök. A revizorok sok esetben vizsgálják az áruk eredetét és a jövedéki termékek forgalmát is, egyes esetekben pedig forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A cikk a NAV adótraffipax oldala alapján készült, ahol sokkal részletesebb, akár településekre is lebontott információk is találhatók.

Forrás: origo.hu

Kép: Finom Placc Facebook oldal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.