Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Alváskultúra

2017. Április 03. 11:18, hétfő

Milyen a jó matrac? - 1. rész

 Milyen a jó matrac? - 1. rész

A kérdés elegáns, közhelyes és lassan olyannyira lerágott csont a szakmán belül, hogy ezzel már csak azok foglalkoznak, akik kezdik, vagy befejezik pályájukat.

Vagy mégsem? A cikksorozat első része következik.

Milyen a jó matrac?

A kérdés elegáns, közhelyes és lassan olyannyira lerágott csont a szakmán belül, hogy ezzel már csak azok foglalkoznak, akik kezdik, vagy befejezik pályájukat.

Vagy mégsem?

A választ mindössze néhány mélyen szakmai fórumon találjuk csak meg. Egy kérdésre pedig a legjobb válasz az a bizonyos egyenes út. Egyszerű, tömör, mindenki számára érthető.

Alvási szokásaink

A jó matrac sokunk számára azt jelenti kényelmes, memória habból készül, bio, mosható szövettel borított. Mások számára a jó matrac a minőségi darabokat jelenti. Hogy mitől minőségi egy ágybetét, arról már kevesebbet tudunk, tudnak azok, akik egyszerűen a jót keresik. A jó ugye drága? Nem. A jó is lehet ár/érték arányban megfelelő.

Az igazi válasz a testünkben rejlik


Itt azért nem állnék meg. A jó matrac sajnos még mindig nem csak bio, memory-s, stb. A tömeg szerint a jó ágyrács teszi azzá, meg a téli-nyári oldal, a hideghabból felépített váz, vagy épp a táska vagy bonnell rugózat. Akadnak olyanok is, akik a földre és az ajtóra esküsznek. Igen, a magyar ember a "keményet szereti". Elhangzik, hogy a jó matrac magas, másoknak alacsony, "a 20 centisnél nagyobb", a latex, a török, az amerikai... Véget nem érő válaszok egy nem is létező kérdésre. Pedig az igazi válasz ott van, mindenki testében.

A képet a yatsanmatrac.hu oldaltól kaptuk

A válasz:

A jó matrac egész éjjel mesél nekünk, segít megfordulni, ellazulni. Erejével megtámaszt, kíméli a vállat, simogatja a nyakunkat, segít felülni. Nyáron hűsít és tisztán tart, szellőzik, ha melegünk lenne a takaró alatt. Távol tartja magától a port, atkák.

A jó matrac fekhelyünk dísze, hálószobánk ékessége, tisztasága, mint fehér kesztyű a kézen.

A jó matrac könnyedén elaltat és egészségesen ébreszt bennünket 5-6 óra elteltével.

Blogunkban bemutatjuk azokat a matracokat, amik tesztünk során ezen gondolatsornak megfelelnek, egytől-egyig.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Január 16. 16:57, kedd | Alváskultúra

Ha fáj a háta, ez a matrac segíthet!

Talátunk egy kiváló matracot, ami különböző alvástípusok esetén is nagyon jól kiszolgál bennünket. Arra tervezték, hogy tökéletes alátámasztást biztosítson, kemény és puha legyen egyszerre

2017. December 04. 12:12, hétfő | Alváskultúra

Mi az a boxspring ágy? Az Álom Design válaszol.

A boxspring ágy, korunk legkifinomultabb ágy rendszere. Egy boxspring ágytest a matracok számára nyújt alátámasztást, kímélve annak terhelését.

2017. November 08. 14:11, szerda | Alváskultúra

A rugós matracok origója

A matracokról rengeteg véleményt és tesztet olvashatunk. Az internet korában már alapvető elvárás az érdeklődő számára, hogy előzetesen megfelelő tájékoztatást kapjon - szakemberektől.