Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Anyának lenni jó

2013. Január 24. 13:02, csütörtök

A Norovirus

A Norovirus

Új betegség fenyegeti gyermekeinket- A Norovirus

Új betegség fenyegeti gyermekeinket- A Norovirus
Már több mint 1,1 millió embert fertőzött meg a hasmenéssel, hányással járó norovírus Nagy-Britanniában - a szakemberek szerint még több eset várható.
A brit egészségvédelmi hatóság (HPA) közlése szerint a rendkívül könnyen terjedő norovírus az idei télen a vártnál korábban ütötte fel a fejét. Hasonló tendencia mutatkozik Európa-szerte, Japánban és a világ más részein is.
Az Egyesült Államokban az egészségügyi hatóságok a múlt héten jelentették be, hogy két luxushajó utasai közül több mint négyszázon figyelték meg a betegségre jellemző tüneteket, Európában pedig kórházakat és idősek otthonait kellett lezárni, hogy megakadályozzák a fertőzés terjedését. A norovírust a fertőzöttekkel való érintkezés terjeszti, de a vírust tárgyak, folyadék vagy élelmiszer is közvetítheti.
A HPA szerdán közzétett adatai szerint csaknem négyezer, laboratóriumi lelettel megerősített norovírusos esetet regisztráltak Nagy-Britanniában ezen a télen, amely 72 százalékkal haladja meg a tavalyi, hasonló időszakban rögzített esetek számát. Az emelkedés oka nem ismert.
Szakértők szerint minden laboratóriumban igazolt esetre 288 nem jelentett eset jut, ugyanis a vírussal fertőzöttek zöme nem fordul orvoshoz. Ezt véve alapul becsülik több mint 1,1 millióra az idei téli megbetegedések számát.

Címkék: egészség

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Február 21. 07:24, csütörtök | Anyának lenni jó

Mindent az ultrahangról

Egész Európában sehol sem végeznek annyi ultrahangvizsgálatot, mint Magyarországon. Mit várhatunk tőle? Emlékezetes, izgalmas és szívmelengető pillanatokat, megnyugvást, vagy szorongást a rossz eredmények miatt?!

2013. Február 20. 13:30, szerda | Anyának lenni jó

Kivánság

Irjátok meg, milyen témában olvasnátok részletes cikket.

2013. Február 20. 07:55, szerda | Anyának lenni jó

Újszülött 1x1, azaz a 20 leggyakoribb kérdés

Újszülött 1x1, azaz a 20 leggyakoribb kérdés