Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | InfoSport

2012. Augusztus 06. 07:47, hétfő

Aranyos vasárnap

Aranyos vasárnap

Amikor az olimpia műsorfüzetét nézegetten, sejtettem, hogy augusztus 5. várhatóan a londoni nyári olimpiai játékok legszebb napja lesz. Ám ennyi szép sikerre én sem számítottam.

Az év legfontosabb sporteseménye előtt szinte mindenki Berki Krisztiánt tartotta a legnagyobb magyar aranyesélyesnek. Kérdeztem magamban, vajon jeles tornászunk elbírja-e az esélyesség terhét? A nyári játékok első versenynapján zajló selejtezőn sajnos kisebb hibát vétett, így "csak" ötödik legtöbb pontszámmal került a tegnapi fináléba. A döntőben azonban azt a Krisztiánt láthattuk, aki a tavalyi tokioi VB-n is lenyűgözte a világot. Az újpesti sportoló nagyon erős és technikai bravúrokkal fűszerezett gyakorlatot mutatott be, láttunk tőle például tökéletesen kivitelezett "Magyar-vándort" is. A zsűri a magyar versenyző produkcióját 16,066 pontra értékelte. Legnagyobb vetélytársa, a brit Smith volt, aki kockáztos prokukciót mutatott be a döntő során. A hazai versenyző gyakorlatára szintén 16,066 pontot adtak, ám Krisztián kivitelezési pontszáma magasabb volt, így az ő nyakába került az olimpiai aranymedál. Így Pelle István, Magyar Zoltán és Borkai Zsolt után Berki Krisztián révén újra Magyarország adja a lólengés ötkarikás bajnokát.

Este egy másik Krisztiánért szorítottunk. Pars Krisztián már többször ott volt az olimpiai dobogó közelében, ám mindig közbejött valami, ami miatt álmait eddig nem sikerült megvalósítania. Most azonban más világot élünk. A szombathelyi Dobó SE harmincéves versenyzőjeaz utóbbi években érett sportólóvá nőtte ki magá, aki az olimpiai fináléban is profi módon tette a dolgát. Már első körben ő hajította legmesszebbre a kalapácsot, a harmadik fordulóban a tekintélyt parancsoló 80,59 méteres dobással már dobogóesélyessé vált. Bár Primoz Kozmus és Murofusi Kodzsi kitartóan próbálkoztak, egyikük sem tudta a jeles magyar sportolót megközelíteni, így ester 11 óra után a világba kiálthattuk: Pars Krisztián olimpiai bajnok! Krisztián azzal is kiemelkedett a mezőnyből, hogy mindegyik dobása érvényes volt, szépen pörgött a kalapács elvetése előtt, s egyszer sem lépett ki a dobókörből. A háló le- és visszaszerelése okozta intermezzo sem zavarta a szentgotthárdi fiút.

Harmadik vasárnapi érmesünk Módos Péter volt, aki az 55 kilósok küzdelmében vigaszágon eljutott a bronzéremig. A jeles magyar birkózó három párharcot is megnyert, egyedül a későbbi aranyérmes iráni versenyzőtől kapott ki. A 24 éves sportoló egész nap profi módon tette a dolgát, s a világversenyen szerzett tapasztalatokat kamatoztatva a következő nyári játékok egyik aranyesélyese lehet.

Női vízilabdázóink a négy közé jutásért Oroszországgal csaptak össze, s 11-10-es győzelmet arattak. A sokmozgásos, látványos játékot bemutató ellenfél csak az első negyedben vezetett, ezt követően végig a magyar csapat irányította a játékot. Bolonyai Flóra szenzációsan védett, de előtte a blokkok is jól zártak. Lám, lám, ha az elől improvizatív magyar válogatott rendbehozza védekezését, nem lehet baj. Támadásban Czigány Dóra, Antal Dóra, Szücs Gabriella és az eddig "hallgató" balkezes Kisteleki Hanna villogott. Merész András lányai a bírói nyomást is elviselve diadalmaskodtak, így holnap a dönőért ugranak medencébe. Szép volt, lányok!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 21. 11:23, kedd | InfoSport

A magyar férfi vízilabda helyzete és jövője

A londoni nyári olimpiai játékokon sportolóink kiugróan jól szerepeltek, ez minden jó érzésű magyar ember szívét büszkeséggel tölti el. A háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda csapat kicsit gyengébb eredményt ért el, hiba volna

2012. Augusztus 12. 14:38, vasárnap | InfoSport

Keresztúton át az olimpiai aranyéremig

Sportolóink messze várakozáson felül teljesítettek a 30. nyári olimpiai játékokon Londonban. Minden jóérzésű magyar ember őszintén örül a sikereknek, azt azonban kevesen tudják, hogy a legtöbb versenyzőnek komoly megpróbáltatáson kel

2012. Augusztus 07. 07:05, kedd | InfoSport

Felébredt az alvó oroszlán?

A Kemény-legények tegnap az amerikaiak ellen ugrottak medencébe. Az előző olimpia két döntőse a meccs eredményétől függetlenül már biztosan a nyolc közé jutott, az összecsapásnak ennek ellenére komoly tétje volt. A győztesnek ugyanis