Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Alváskultúra

2017. Augusztus 24. 17:02, csütörtök

Egy új matrac, ami a kereskedőt is meglepte

Egy új matrac, ami a kereskedőt is meglepte

A török matracok a világ legjobbjai közé tartoznak.
Találtunk egy friss darabot és nem csak minket lepett meg. A forgalmazót is!

Helyszínünk egy ágystúdió. Alaposan átgondolt elrendezés, finom illat, pihenéshez halk nyugtató zene és hűvös.

Mit kívánhatnánk még egy nyári napon?

A Yatsan termékek kizárólagos forgalmazójánál, az Álom Design matrac- és ágystúdiókat üzemeltető Yatsan Magyarország Kft. győri üzletében érdeklődtünk újdonságok felől.

Álom Design matrac- és ágystúdió Győr ETO Park mellett

Az ott dolgozó kedves hölgy egy Nature Classic névre keresztelt matracot mutatott és kérte, mielőtt beszélnénk róla, próbáljuk ki, mert őt is meglepte, mennyire más, mint a többi.

Próbát követően megállapítottuk, hogy valóban, az ágybetét tulajdonságait tekintve kiváló alvási és pihenési élményt biztosít. De hogyan? Milyen műszaki tartalommal? Milyen tervezéssel?

részlet a beszélgetésből:

" A Nature Classic kifejezetten a természetes alapanyagok kedvelőinek készült. Ötvözve a legújabb technológiát és hihetetlenül előremutató fejlesztési igényt, amit az Álom Design összes terméke jellemez, mégis ez a matrac valamiért egyedülálló."

Yatsan Nature Classic matrac Győr

Ezt mi is tapasztaltuk. Nehéz szavakba önteni, de nagyjából egyszerre mutatja meg minden oldalát a matrac, fekvés közben.

"100%-os, természetes pamutszövet rejti el a belső, 12 rétegből álló szerkezetet. A felső kényelmi réteg egy többféle keménységű hab-rendszer közé zárt latex puhítót tartalmaz. Ez felel a "puha" és "wow" érzésért."

Ezt az alapanyagot több matracban, több gyártónál is megtaláljuk. A hab-rendszer anyaga és a rétegképződés nem derült ki pontosan mit takar, de ez maradjon a gyártó titka.

Szellőző a Nature Classic Yatsan matracon

"A latex réteg felel az állandó optimális hőmérséklet megtartásában. Az alátámasztást a gyártó által fejlesztett ún. Gyémánt Zsákrugózat (Diamond Pocket Spring) biztosítja, melyet különböző levegőre keményedő habréteg vesz körbe és zár el alulról és felülről is. A zsákrugók egyenként pormentesített szövettasakokban helyezkednek el, rögzítésük steppeléssel történik, nem alkalmaznak ragasztóanyagot."

Ez a felépítés rejtélyesebb, mint az előző, de érthető és érezhető is.

Yatsan matrac Győr Álom Design matrac és ágystúdióban

"Az alátámasztás 5 zónára osztott. A matrac oldalső részét levegőzésre képes, nyomás hatására ellenálló kemény hideghab alkotja, ami biztosítja a könnyed leszállást, felkelést alvás után. Az erős, vastag szegés tökéletesen támasztja alá combunkat, így biztosított az örömteli első lépés minden reggel. Ez az oldaltámasz a matrac élettartamát jelentősen megnöveli."

Ez valóban érezhető volt a próba során. Könnyű elindulni ébredés után, segít minket a matrac. Ez az idősebb korosztály számára kifejezetten előnyös.

Yatsan Nature Classic matrac szövete közelről

"A matracot, amikor először kipróbáltuk, nem hittük el, hogy egyszerre kemény és egyszerre puha. Ráadásul ezt úgy teszi, hogy a rugalmasságot is biztosítja. Akinek arra van szüksége, hogy luxus szállodai minőséget kapjon otthon, ez a matrac 100%-ig teljesíti az igényeket."

A Nature Classic matrac belső szerkezete

A matrac egyébként a 28 cm-es (+1-1,5 cm) magasságával valóban a magas, amerikai stílusú ágybetétek közé sorolandó. Azt meg kell említenünk, hogy az ágystúdióban ennél jóval magasabb matracok is találhahtók. Itt szinte a középmezőnyt súrolja, ami a látványt illeti.

A matrac élő nagyságában

Mindenképp érdemes kipróbálni!

Az üzlet elérhetősége:

Álom Design matrac és ágystúdió
Győr, Mártírok útja 66, Leier Irodaház földszint.
+3630-359-5181

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2018. Január 16. 16:57, kedd | Alváskultúra

Ha fáj a háta, ez a matrac segíthet!

Talátunk egy kiváló matracot, ami különböző alvástípusok esetén is nagyon jól kiszolgál bennünket. Arra tervezték, hogy tökéletes alátámasztást biztosítson, kemény és puha legyen egyszerre

2017. December 04. 12:12, hétfő | Alváskultúra

Mi az a boxspring ágy? Az Álom Design válaszol.

A boxspring ágy, korunk legkifinomultabb ágy rendszere. Egy boxspring ágytest a matracok számára nyújt alátámasztást, kímélve annak terhelését.

2017. November 08. 14:11, szerda | Alváskultúra

A rugós matracok origója

A matracokról rengeteg véleményt és tesztet olvashatunk. Az internet korában már alapvető elvárás az érdeklődő számára, hogy előzetesen megfelelő tájékoztatást kapjon - szakemberektől.