Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Blog | lélekbúvár

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap

Segítsünk egy anyának

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van. A baba agyvérzést kapott a születése közben. Ildikó vállalta azt, amit a sors rábízott és 32 év után is ugyanolyan szeretettel és törődéssel fordul lányához. Megpróbál neki mindent megadni, boldoggá tenni, de azt mondja, beleőrül ebbe a tehetetlenségbe. Hogy azt a keveset, ami Ildikét boldoggá tehetné, azt sem tudja megadni neki. Sajnos ezekben a panellakásokban képtelenség egy tehetetlen, ülni sem tudó beteget speciális kerekesszékkel mozgatni. A kicsi fürdőszoba miatt lassan képtelenség lesz a fürdetés; kézben kell a nagy tehetetlen testet becipelni, kádba emelni stb. Sajnos kádbeemelő szerkezetet beszereltetni nem lehet a kis hely miatt. Az anya nagy erőfeszítések árán tudja beteg lányát emelni, de sajnos segítséget ez idáig nem kaptak. Hét éve a mozgássérült lakások építésénél ígéretet kaptak, hogy beköltözhetnek egy számukra megfelelő mozgássérülteknek kialakított lakásba, de sajnos az akkor szabad lakás kicsi volt, így tovább maradt az ígéret hogy a következő átadásnál Ildikóék lesznek az elsők, akiknek szólnak. Ez sajnos nem valósult meg, mindenki más előbbre került. Ildike már 6 éve nem tudja mi az eső, milyen az, ha havazik, és nem élvezheti a fáradt őszi napsugarakat a bőrén, nem láthatja a külvilágot. A napjai 6 éve egyformák, ingerszegényen telnek. Édesanyja nem tudja levinni 2. emeleti lakásukból a nehezen mozgatható, kerekesszékes lányt a levegőre. 6 éve.

6 évvel ezelőtt a szabadban ( az utolsó kép ami kint készült Ildikéről)

Az édesanya, Ildikó, minden tőle telhetőt megtett azért, hogy második emeleti önkormányzati lakásukat elcseréljék egy fölszinti kétszobás lakásra, lehetőleg gázfűtésesre, olcsóbb bérűre mivel a megélhetésük nagyon nehézkes,a rezsi költség pedig nagyon magas. Ugyanis ápolási díjból kell a mindennapokat átvegetálni. Rengeteg szervezetnél, az önkormányzatnál, sőt már a médiában is próbált segítséget kérni. Eddig sajnos sikertelenül. De nem szeretné feladni, szeretné megadni a lányának azt a kevés örömet, hogy a lakásban kényelme legyen, és kijusson ő is a levegőre. Ildike nem vágyik másra, csak egy élhetőbb életre.

Kérjük, aki tud valamilyen lehetőséget a család számára, írjon a lelekbuvar.infogyor@gmail.com e-mail címre.

Ildikó második emeleti kétszobás önkormányzati lakását cserélné egy szintén kétszobás földszinti lehetőleg gázfűtéses olcsó bérű lakásra. Emellett szeretne tudni olyan szerevetről, segítségről, akire számíthatna abban, hogy a lány nem maradna ellátás nélkül, ha esetleg az anya lebetegedne.

Címkék: segítség kérés

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 13. 10:30, csütörtök | lélekbúvár

azt kapod amit adsz..."what goes around comes around..."

"Ha répát akarunk, répát kell ültetnünk. Ha retket akarunk retket kell ültetnünk. Ha szeretetet akarunk szeretetet kell ültetnünk. Ha megértést akarunk megértőnek kell lennünk. Ha megbecsülést akarunk meg kell becsülnünk másokat. Ha az