Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. Október 22. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

107 millió forintból megújult a győri műjégpálya kiszolgálóépülete

107 millió forintból megújult a győri műjégpálya kiszolgálóépülete

A győri műjégpálya 1984-ben épült társadalmi összefogásból. A létesítmény felújítása, korszerűsítése időszerűvé vált, amelynek első ütemére az önkormányzat 107 millió forintot fordított. Borkai Zsolt polgármester márciusban

Erre a célra az önkormányzat 107 millió forintot különített el költségvetésében. Hozzátette, ezen felül a város minden évben támogatást nyújt az üzemeltetéshez is, amely az idén 20,5 millió forint.

A felújított objektumot pénteken délelőtt adja át Borkai Zsolt. Az épületet a tartószerkezetig elbontották, korszerű anyagokból gyakorlatilag teljesen új épület került a helyére, ami igazodik a mai kor követelményeihez, elvárásaihoz. A 730 négyzetméteres épületben kettéválasztották a „versenysportot" és a közönségkorcsolyát, külön bejáraton közelíthetik majd meg az öltözőt és a pályát a sportolók és a látogatók.

Összességében a hely jobb kihasználásával az eddigi két kisméretű sportöltöző helyett négy nagyméretű, 35 négyzetméteres öltöző épült zuhanyozókkal úgy, hogy a közönségkorcsolya központi melegedőjének mérete változatlan maradt. Praktikusabb helyre került a korcsolyaélező és a kölcsönző, de megmaradt a büfé és a sportbolt is. Épültek irodák és bírói öltöző.

A burkolatok mindenhol alkalmasak arra, hogy korcsolyával közlekedjenek rajta, megújultak a mára használhatatlanná vált vizesblokkok, az elektromos hálózat és a gépészeti berendezések.

A Jégsport Alapítvány tervei között szerepel a felújítás második üteme is, amikor a pálya sátras fedése szigetelést kapna, illetve egy kisebb méretű tanulópálya is épülne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.