Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Szeptember 10. 17:51, péntek | PR

A külső hővédő rolókkal megspórolod a légkondit

A külső hővédő rolókkal megspórolod a légkondit

A tetőtéri ablakok egyik legkomolyabb kihívása a nagy szögben beérkező napfény, ami miatt a tetőtér rendkívüli mértékben fel tud melegedni.

Ezt a problémát orvosolják a külső hővédő rolók, amik segítenek hűvösen tartani a lakást.

A globális felmelegedés egyre komolyabb problémát jelent a mindennapokban. Egyre forróbb nyarakra számíthatunk és a napos időszakok hossza is várhatóan kitolódik. Ezzel együtt a tetőtéri lakások hűtése is folyamatosan növekvő problémát fog jelenteni.

Vannak azonban olyan egyszerű eszközök, ami a légkondicionáló berendezéseknél jóval olcsóbbak és hatásos védelmet nyújtanak a nap sugarai ellen, mikor szükség van rá. A minőségi külső hővédő rolók jelentősen tudják csökkenteni a tetőtéri lakások hőmérsékletét. Lássuk legfontosabb előnyeiket!

Olcsó

A legelső és talán egyik legfontosabb előnye a külső hővédő rolóknak a légkondicionáló berendezésekkel szemben, hogy jóval olcsóbbak. Egy készülék töredék áráért érhetőek el egészen kiváló minőségű külső hővédő rolók, amik rendkívül tartósak.

A külső hővédő rolóknak ugyanakkor nem csak a beszerzése olcsóbb, hanem a használata is. Szemben a légkondicionáló berendezésekkel, ezek nem fogyasztanak áramot, illetve ha motoros változatot választunk, akkor fogyasztásuk elenyészően minimális a légkondiéval szemben.

Környezetkímélő

A külső hővédő rolók használata nem terheli a környezetet. A roló maga textilből készül, amit kívülről műanyag bevonatta erősítenek meg. Ám ennek a minimális műanyagnak az előállítása során történt környezetterhelés elenyésző azzal, hogy mekkora környezetterhelés történik egy légkondicionáló berendezés fogyasztásához szükséges áram előállításakor.

Egyszerű a felszerelése

A külső hővédő rolók felszereléséhez érdemes szakember segítségét kérni, ugyanakkor egy néhány perces műveletről van szó. Egy légkondicionáló berendezés beszereléséhez fúrni kell a falat és a települési rendeletek miatt sok helyen már a keletkezett kondenzvizet sem lehet az utcára vezetni. Az pedig sok falfúrással jár, ha ezt a folyadékot a vizesblokkig vissza kell vezetni, vagy a kinti ereszig kell eljuttatni.

A külső hővédő rolók esetében ilyen probléma fel sem merül. Egy szakember néhány perc alatt tisztán és egyszerűen fel tudja helyezni a tetőtéri ablakra, illetve ideális esetben már a beépítés során felszerelik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 21. 11:22, kedd | PR

Hogyan telepítsünk LED panelt?

A LED-es integrált panel olyan világítástechnikai eszköz, amely kis felületen képes megfelelő fényerősséget biztosítani.

2021. Szeptember 10. 18:16, péntek | PR

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

A legtöbb filmben Galambos Péter, a Hungarianvoices szinkronügynökség alapítójának hangján szólal meg Vin Disel, de Galamb emellett egy rendkívül sokoldalú művész.

2021. Szeptember 10. 17:43, péntek | PR

Nem bízol az öntapadó akasztókban? Ideje átgondolnod!

Megvan az az élmény, mikor a kínainál vettél egy öntapadó akasztót, hogy majd a konyharuha végre kéznél lesz, aztán még annyit sem bírt ki, amíg ráakasztod és már leesett?

2021. Szeptember 09. 17:20, csütörtök | PR

A sportfogadások világa – hogyan fogadj, hogy nyerj?

Sportmérkőzésekre fogadni nem egy újkeletű dolog, régóta kedvelt szórakozásuk az embereknek.