Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Október 06. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

A 200 tonnányi gipsz egyötöde érkezett meg a Győr megyei Mórichidához

A 200 tonnányi gipsz egyötöde érkezett meg a Győr megyei Mórichidához

Mórichidán, a Marcal hídján ugyan kifüggesztette a körjegyző a figyelmeztetést, hogy senki ne érintkezzen közvetlenül a vízzel, de egyelőre a vörösiszap-szennyezés előszele sem ért a Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye határánál fe

Már lapátolják a porló, a szél által fel-felkapott anyagot a híd lábához, hogy onnan majd tűzoltófecskendővel juttassák a vízbe.
Azért választották ezt a megoldást, mert - mint Janák Emil, a regionális környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság vezetője korábban elmondta - így kívánják csökkenteni a szennyezett víz lúgosságát a mostani, a felső szakaszon 13 körüli erősségről legalább 10-esre. (a semleges érték 7)
A katasztrófavédelem emberei csak becsülni tudják, pontosan mikor ér ide a szennyező áradat. Most arra számítanak, hogy szerda reggelre éri el Mórichidát a szennyezés, de ez változhat annak függvényében, hogy honnan mekkora víz-utánpótlást kap az áradat.
Azt sem látták egyértelműnek, mennyi ideig lesz a folyóban az egy napja kiszabadult vörösiszap, hiszen lejjebb vannak olyan szakaszok, ahol alig mozog a víz. A csapat már találkozott a szennyezéssel: a hajnali órákban mentek Kolontárra segíteni. Többük cipőjén, bakancsán is látszik a rászáradt vöröiszap nyoma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.