Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Október 03. 14:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A péri repülőtérnek is új fejlődési irányt jelöl ki a bejelentett győri Audi-bővítés

A péri repülőtérnek is új fejlődési irányt jelöl ki a bejelentett győri Audi-bővítés

A válság ellenére a legjobb üzleti évét zárhatja idén a Győr melletti péri repülőtér, amelynek teherforgalma 2010-ben fél év alatt túlteljesítette a tavalyi eredményeket. Hét hónap alatt 600 belföldi és 1700 nemzetközi repülőgépe

"Júliusban volt 168 darab teherszállító repülőgépünk, itt azért érezhető, hogy valami már megmozdult" - mondja Vadász László reptérigazgató. Az áruszállítás esetében Pérnek jó híre ment Európában, nemcsak az árakat tekintve, hanem a gyorsaságát is. Így most már az azonnali megrendeléseket teljesítő gépek mellett olyan repülők is jönnek a Győr melletti reptérre, amelyek korábban Ferihegyen szálltak le. Míg azonban Budapesten akár két óráig is eltart egy teherszállító kirakodása és visszafordítása, addig Péren ez 25 perc alatt megoldható.

Vadász László reptérigazgató, Pér: "Jó esélyünk van arra, hogy történelmünk legsikeresebb évét zárjuk, mind gazdaságilag, mind a forgalmi mutatók alapján. Ez főként a teheráru-szállításnak köszönhető, de a személyszállítás, az üzleti utasok száma is kezd visszaállni a krízis előtti szintre, a kilátásban lévő nagyberuházások pedig további növekedést, emelkedést hozhatnak."

Pér kiemelkedő eredményeihez már az elmúlt években is hozzájárultak a győri Audi-gyár megrendelései. A német autógyártó cég éves szinten tízezres utasforgalmat is bonyolít székhelye, Ingolstadt és Pér között. A közelmúltban bejelentett Audi-beruházás a repülőtér jövőbeni fejlesztését is indokolttá teszi.

Sragner László megyei elnök, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége:

"Az Audi és a hozzá kapcsolható cégek fejlődése egyértelműen a reptér fejlődésére is rendkívül komoly kihatással van, és én úgy látom, hogy a repülőtér induló állapota, tehát a meglévő infrastruktúra, a repülőtér fejlesztésével kapcsolatos koncepció és a hozzá tartozó személyek is módot adnak arra, hogy ez a fejlődés kellően dinamikus legyen."

A péri repülőtér eladása a jó teljesítmény ellenére is napirenden van. Ha egyben adnák el a létesítményt, a befolyt összeg 51 %-ban Győrt, 27 %-ban a megyei, míg 22 %-ban a péri önkormányzatot illetné.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.