Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Október 12. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

A szegénységről Győrben

A szegénységről Győrben

A „Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Éve” keretében és témájában rendeztek konferenciát Győrben, a városháza dísztermében 2010. október 12-én. A „Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Éve” keretében bonyolítják a „P

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester köszöntőjében arról szólt, hogy a szegénység nem csak Magyarországon, de egész Európában súlyos probléma. Hozzátette, a városnak erős a szociális hálója, de továbbra is kiemelt feladat a nélkülözésben élőkre való odafigyelés.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a szegénység bizonyos esetekben nem a társadalmi problémákból ered, de – mint napjainkban láthatjuk – komoly katasztrófák is a létbizonytalanságba tudják sodorni az embereket.

Nyitrai Imre, szociálpolitikai helyettes államtitkár előadásában kitért arra, hogy az elmúlt időszakban országosan zavar keletkezett a szociálpolitikában. A sok bizonytalanságot többek között a folyton változó jogszabályi környezet okozta. Hozzátette, fontos feladat a kiszámítható, méltányos és igazságos szociális rendszer helyreállítása.

Az államtitkár a problémák között megemlítette azt a tényezőt is, amely szerint az elmúlt húsz év egyfajta hamis biztonságot adott, és sokan rengeteg hitelt vettek fel. Olyan életszínvonalat teremtettek maguknak, amire nem volt meg a fedezet, és emiatt sokan kerültek bajba.

Nyitrai Imre hangsúlyozta, meg kell akadályozni a további leszakadást. Olyan komplex megoldásokra van szükség, amely többek között a lakhatás, a munka, az oktatás kérdéseire is válaszokat kínál.

A nap folyamán olyan témákkal foglalkoznak a résztvevők, mint a megújuló módszertan feladatai a szegénység elleni küzdelemben, a társadalmi kirekesztés, egyenlőtlenség Magyarországon, vagy a részvétel és képessé tétel a szegénység elleni küzdelemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.