Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Október 01. 14:55, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Borkai Zsolt az „Év polgármestere”, a város „Idősbarát Önkormányzat” címet kapott

Borkai Zsolt az „Év polgármestere”, a város „Idősbarát Önkormányzat” címet kapott

Borkai Zsolt az „Év polgármestere” díjat kapta meg Debrecenben 2010 szeptember 30-án, míg ugyanezen a napon dr. Ottófi Rudolf alpolgármester a Győrnek odaítélt „Idősbarát Önkormányzat” címet vehette át a Parlamentben. Az idén imm

A Helyi Önkormányzatok Napjának ünnepén Debrecenben tartották azt a konferenciát, amelyen Rétvári Bence, az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium politikai államtitkára, és Oltványi Tamás, a rendezvényt szervező Szféra Európa Kft. ügyvezetője átadta Melocco Miklós "A városépítés allegóriája" című szobrát az „Év polgármesterének”, az „Év alpolgármesterének”, valamint az „Év jegyzőjének”.

A lakosság szavazatai alapján az év polgármestere 2010-ben Borkai Zsolt győri városvezető lett. A polgármester az elismeréssel kapcsolatban úgy fogalmazott, az egy komoly csapatmunka és széleskörű összefogás eredménye, amelyben egyre többen vesznek részt. Mint mondta, a város sikerei minden győrinek a sikere. Borkai Zsolt köszönetet mondott mindazoknak, akik Győr fejlődéséért tevékenykednek.

A debreceni konferencián az "Év alpolgármestere" címet Muraközi István (Berettyóújfalu), az "Év jegyzője" elismerést pedig dr. Szekeres Antal (Debrecen) vehette át. A Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából ezen az eseményen osztották ki a „Helyi Önkormányzatokért” Díjakat is.

Ugyanezen a napon a Parlament is jeles esemény színhelye volt. Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester itt vette ugyanis át a város nevében az Idősbarát Önkormányzat díjat dr. Réthelyi Miklós szakminisztertől és dr. Kontrát Károly államtitkártól.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Önkormányzati Minisztérium azon önkormányzatokat részesíti az elismerésben, amelyek aktív tevékenységükkel elősegítik a településükön élő idős emberek életminőségének javulását, helyi szervezeteik működését, hozzájárulnak a szabadidős programok megszervezéséhez, illetve a helyi közéletbe és annak alakításába széleskörűen bevonják őket és szervezeteiket. Az „Idősbarát Önkormányzat Díj” 1-1 millió forintos pénzjutalommal, valamint egy emlék réztáblával jár, melyet idén is hat önkormányzat, köztük Győr nyert el.

Az alpolgármester kifejtette, Győr város a WHO Egészséges Városok Európai Hálózatának tagjaként, az Idősek Egészsége alhálózatba bekapcsolódva végezte az idősek egészségi helyzetének felmérését, amelynek eredményeképpen 2006-ban elkészült az Idősek Egészségképe. Ennek alapján 2007-ben kidolgozták az idősek életminőségének javítását szolgáló Koncepciót, amelyet éves feladattervek végrehajtásával valósítanak meg. Ezt segíti és a városunkban élő idősek érdekeit jeleníti meg a 2007-ben megalakult Idősügyi Tanács. Önkormányzatunk egy jól szervezett szociális hálózatot épített ki, a nyugdíjas mozgalom pedig mintegy ötezer idős embernek biztosít társaságot és tartalmas szabadidő eltöltési lehetőséget.

Dr. Ottófi Rudolf úgy fogalmazott: „Amikor az idősekről beszélünk, nem statisztikák halmazát kell látnunk, hanem átdolgozott életeket, sokaknál túlélt háborút, felnevelt családokat, amelyek okán minden tiszteletet és szeretetet megérdemelnének nyugdíjasaink. Ők már letették a nemzet asztalára egész életüket. Sokan sokat nélkülöztek, sok nehézséggel néztek szembe, de nem adták fel. Nekünk mindent meg kell tennünk azért, hogy szép időskort biztosítsunk számukra.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.