Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Augusztus 10. 13:30, kedd | PR

Eladó telek, a jövőnk alapja

Eladó telek, a jövőnk alapja

A kedvező támogatásoknak és hitelopcióknak köszönhetően az elmúlt időszakban sokan vágtak bele ingatlanvásárlásba.

Talán kevésbé népszerű, ugyanakkor jó lehetőségeket rejtő opció lehet a telekvásárlás, mellyel megalapozhatjuk a jövőbeli lakhatásunkat.

A családok évei

Az ingatlanvásárlás vagy épp házépítés mindig is egy kifejezetten komoly, megfontolt döntések sorozatát megkövetelő lépés volt, hiszen az erre fordított pénzt szó szerint a saját és utódaink jövőjébe fektetjük. Ezt a lépést mindig is segítették különböző hitelek, pénzügyi támogatások, melyek könnyebbé tették az indulást. Az elmúlt években ez még fokozottabban igaz, hiszen a családosok és családot tervezők számára kínált hitellehetőségek minden eddiginél kedvezőbb feltételeket garantálnak.

Ennek köszönhetően kiemelkedően sokat kezdtek lakáskeresésbe, házvásárlásba, vagy épp felújításba, hogy a felkínált anyagi segítséget a számukra legszimpatikusabb módon költsék el. Ennek kapcsán talán kevesebb szó esik a telekvásárlásról, mint opcióról, ahol aztán megépíthetjük álmaink otthonát, megalapozva ezzel saját magunk és a következő generációk jövőjét. Pedig az eladó telkek országszerte rendelkezésünkre állnak, a mi dolgunk csupán a válogatás.

A jövendő otthon alapja

Kár lenne tagadni, hogy a telekvásárlás és a házépítés nem a legegyszerűbb módja az otthonteremtésnek. Komoly áldozatokkal és még annál is több munkával jár, ám semmihez sem hasonlítható végeredményben lehet részünk. Az eladó telkek ennek az alapját képezhetik, egyes hitellehetőségek esetén pedig bátran fordíthatjuk erre is a felvett összeget. A kínálatban számos különböző opció szerepel a dinamikusan fejlődő, pörgősebb környékektől kezdve a nyugodt, kertvárosi területekig.

Ha az eladó telkeket böngésszük, nem árt, ha már van némi előzetes elképzelésünk arról, hogy milyen házat szeretnénk majd rajta felépíteni, illetve milyen igényeink vannak a környéket illetően. Ez a két szempont olyan szűrőt képez, mely által sokkal hatékonyabban találhatjuk meg a számunkra megfelelő területet vagy épp zárhatjuk ki a nem megfelelő opciókat. Egy stabil ház a jó alappal kezdődik, de az alap számára épp ennyire fontos a telek, ahol letételre kerül.

A házépítés feladata

Ha az eladó telkek között megtaláltuk a számunkra megfelelőt és sikeresen hozzá is jutottunk ahhoz, a nagyobb feladat még ezután következik. A házépítés az ingatlanszerzési módok közül talán a legkomolyabb vállalás, hiszen számos ember összehangolt munkája, idő és anyagi ráfordítás szükséges hozzá. Ám ha körülményeink és lehetőségeink engedik, mindenképpen érdemes belevágni, főleg az elérhető támogatások igénybevételével.

A telek és a rá épülő ház nem is elsősorban nekünk, hanem az utánunk következő generációknak épül. Természetesen a gyümölcseit még mi is évtizedekig élvezhetjük, ugyanakkor egy újonnan felépült ház olyan mértékű ingatlanvagyont jelent, melyre már lehet jövőt alapozni. Ez az alapozás pedig az eladó telkekkel kezdődik. Merjünk hát nagyot álmodni, lépjünk a holnap felé és vágjunk bele életünk egyik legnagyobb projektjébe.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 16:15, szerda | PR

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Sokféle alvállalkozó több munkása dolgozik egy kivitelezési helyen, sokféle különböző feladattal?Hát, biztonsági kockázatból és egészségügyi kockázatból épp nincs hiány, sőt, a kockázatok megnőnek a feladatok egymásra hatása mi

2021. Szeptember 21. 11:22, kedd | PR

Hogyan telepítsünk LED panelt?

A LED-es integrált panel olyan világítástechnikai eszköz, amely kis felületen képes megfelelő fényerősséget biztosítani.

2021. Szeptember 10. 18:16, péntek | PR

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

A legtöbb filmben Galambos Péter, a Hungarianvoices szinkronügynökség alapítójának hangján szólal meg Vin Disel, de Galamb emellett egy rendkívül sokoldalú művész.

2021. Szeptember 10. 17:51, péntek | PR

A külső hővédő rolókkal megspórolod a légkondit

A tetőtéri ablakok egyik legkomolyabb kihívása a nagy szögben beérkező napfény, ami miatt a tetőtér rendkívüli mértékben fel tud melegedni.