Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Október 04. 17:30, hétfő | Helyi
Forrás: Győri Rendőrkapitányság

Előzetesben a győri kábítószer-hálózat „egyik irányítója”...

Előzetesben a győri kábítószer-hálózat „egyik irányítója”...

L. Veronikát a rendőrség augusztus 11-én kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsította meg. A 24 éves téti nő szeptember 07-én „szakította meg” előzetes letartóztatását. Szabadlábon tartózkodása alatt ő és a hozzá tartozó b

Pénteken ugyanis két helyszínen, szinte ugyanazon időben hajtottak végre összehangolt rendőrségi akciót a megyei felderítők, a bűnügyi osztály a Marcal Beavatkozó Alosztály munkatársaival együtt. A gondosan megtervezett rajtaütés az M1-es autópálya Tata és Tatabánya közötti szakaszán történt. A rendőrök ellenőrzés alá vontak egy Volvo S 40-es személygépkocsit. Két férfi utasa a 36 éves oroszlányi V. Zoltán és társa a 30 éves tatabányai V. Viktor autójuk hátsó csomagtartójába, három fecskendőbe csomagolt „PIKÓ” kábítószert szállított. A Szlovákiából Magyarországra importált kábítószer piaci értéke a félmillió forintot meghaladja.

Ezzel párhuzamosan, Vaszaron fogták el a nyomozók a már fent említett L. Veronikát és barátját, a 38 éves, ugyancsak téti B. Károlyt.
A férfi a TOP 10-es megyei körözési lista egyik szereplője.

A nyomozás adatai és a gyanúsítottak beismerő vallomása egyértelművé tette, hogy a Volvóban lefoglalt PIKÓ-t a dílerek L. Veronikától és B. Károlytól vásárolták.
A Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyét behálózó „kereskedők” nagyon körültekintően szervezték meg az „anyag” átadását és átvételét. Általában mellőzték a közvetlen találkozást, ezzel elkerülve az azonnali tettenérés lehetőségét. Feltételezető, hogy az injekciós tűkbe tárolt angyalpor is egy erdő széli földút, illegálisan lepakolt, csorba szemetese alá volt rejtve, ezzel álcázva az avatatlan tekintetek elől.

A rendőri akció a győri hálózat több éves működését „zavarta” meg. B. Károly 10-15 „dolgozót” gyűjtött maga köré. Mint a „hálózat” vezetője, egy köztudottan erőszakos személyiségjegyekkel megáldott ember volt, aki „katonáit” pszichés és fizikai ráhatással győzte meg a nem mindennapi feladatok elvégzéséről. Őt a rendőrök a börtönbe vitték, mivel több körözése mellett jogerős szabadságvesztését is elfelejtette megkezdeni.
Barátnőjét L. Veronikát a rendőrök őrizetbe vették, a bíróság a mai napon előzetes letartóztatását rendelte el kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsítottak, s a holdudvarukba tartozók mindnyájan „anyagfogyasztók” voltak. Közülük két nőt s egy férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.
Büntetési tételként kábítószer tartás miatt öt évig, míg terjesztésért 2-8 évig, jelentős mennyigés esetében pedig akár életfogytiglan terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.