Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Május 16. 16:34, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Fejlesztésekről tárgyalt a magyar-osztrák vízügyi bizottság

Fejlesztésekről tárgyalt a magyar-osztrák vízügyi bizottság

A magyar-osztrák vízügyi bizottság értékelte az elvégzett feladatokat, és a várható fejlesztésekről is tárgyalt 57. ülésszakán, Győrben.

A tárca közleménye szerint a magyar és osztrák vízügyi szakemberek évek óta egyeztetik a vízgazdálkodási kérdéseket a határtérségben. A határon átnyúló közös érdekeltségű vízfolyások esetében egyeztetett módon, a bizottság által előzetesen elfogadott költségfelosztás alapján végzik a fenntartási munkákat, közösen értékelik a helyzetet, és a hatóságok kölcsönösen bevonják egymást a határtérséget érintő vízjogi engedélyezési folyamatokba.

Az elmúlt években a rendszeres egyeztetések mellett számos jelentős közös projekt indult a vízügyi igazgatóságok és a szomszédos tartományi hivatalok gondozásában. 2011-ben elkészült a Rábán a közös árvízi riasztó rendszer, a ProRaab, amely elősegíti a felkészülést az árvízvédekezésre.

Szintén közös munka eredménye, hogy 2011-ben 10 centiméterrel megemelték a Fertő-tó szabályozási szintjét, így az elmúlt évek száraz időszakában is az átlagnál magasabb vízszint volt a határon fekvő tóban. Készül a Fertő Stratégia, amelyben tudományos szakemberek a tó térségének vízgazdálkodással összefüggő jövőbeni feladatait határozzák meg.

Ez év tavaszán befejeződött a szentgotthárdi duzzasztó rekonstrukciója, amely az Openwehr projekt egyik elemeként a folyó ökológiai állapotát javítja. A befejezett fejlesztések mellett a szakértők összegyűjtik azokat a projektötleteket, amelyeket 2014-2020 között európai uniós támogatással kívánnak megvalósítani. Ezzel lehetővé válik, hogy a következő uniós költségvetési időszak kezdetére konkrét javaslatok készüljenek - olvasható a közleményben.

Címkék: Fertő tó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 09:11, péntek | Helyi

Horgászok figyelem: Pontytelepítés hat helyszínen

Augusztus elsején 4200 kilogramm pontyot telepített kezelt vízeibe a megyei horgász szövetség.

2024. Augusztus 09. 08:10, péntek | Helyi

Változik szombaton a piac helyszíne

Rendezvény (a Barokk-esküvő) miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne augusztus 10-én, szombaton. A Dunakapu tér helyett a Tarcsay Vilmos utca 1-3. szám alatti parkoló (a piac korábbi területe) ad otthont a piacnak.

2024. Augusztus 09. 07:13, péntek | Helyi

A rendőrség is kimondta, hogy az anya ölte meg a gyermekét, mielőtt végzett magával

Mára a rendőrség egyértelműen kizárta, hogy harmadik személy követte volna el a gyilkosságot a három éves kislány és édesanyja ellen május 15-én Kapuváron.

2024. Augusztus 08. 09:13, csütörtök | Helyi

Vasárnap játszik az ETO az MTK ellen

Az ETO FC Győr közösségi oldalán olvasható, hogy az eredetileg augusztus 10-ére kiírt találkozót vasárnapra halasztották.