Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2010. Augusztus 04. 06:51, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Gyermekenként 10 ezer forint az iskolakezdéshez Tápszentmiklóson

Gyermekenként 10 ezer forint az iskolakezdéshez Tápszentmiklóson

Idén négy-öt százalékkal kell többet fizetni a tankönyvekért. Ez átlagosan húszezer forintos költséget jelent a diákok és szüleik számára. A legtöbbet a kilencedikes

A támogatott tankönyvekre az önkormányzatok kapják meg a pénzt, és helyben osztják el a jogosultság, valamint az iskolák alapján.

A tápszentmiklósi Perjési-családban három gyermek jár a helyi általános iskolába. A szülőknek csak az alapvető iskolaszerek beszerzésére futja.

Perjési Győzőné, Tápszentmiklós:

"Sajnos nálunk csak az volt, hogy az olcsóbbakat kerestük, mert még a közép-árkategória is kicsit drága nekünk."

A Győr-Moson-Sopron megyei Tápszentmiklóson az önkormányzat nem mérlegel: minden diák ingyen kapja a tankönyvcsomagot. A faluban, ahol nemrég iskolamentő programot hirdettek az intézmény megtartásáért, az országban egyedülállóan minden család gyermekenként 10 ezer forint iskolakezdési támogatásban is részesül. A faluban 208 gyermek jár iskolába.

Kovács József polgármester, Tápszentmiklós:

"Számoljunk egy szűk, kétgyerekes családot, a tankönyvek és a füzetek olyan 15-20 ezer forintot tesznek ki, ezt mi átvállaljuk és ezen felül még adunk 20 ezer forintot, tehát egy kétgyerekes családnak az iskolakezdését 40 ezer forinttal segíti az önkormányzat."

A győri önkormányzat az iskolákra bízza, hogy a szociálisan rászoruló gyerekek között hogyan ossza el a kedvezményeket. A tanulást segítő füzetcsomagokat azonban minden elsős diák ingyen kapja, nemcsak az önkormányzati iskolákban.

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP:

"A füzetcsomagot minden, Győr városában iskolát kezdő elsős diák megkapja, ez a mi fenntartásunkban lévő iskolákban 1024 gyermek számára, és az alapítványi, egyházi iskolák berkein belül tanuló gyerekeknek egyaránt jár. Ezt a város vezetése szponzori támogatással tudja megoldani."

Az általános tapasztalat, hogy általános iskolában a tankönyvek 10 ezer forint alatt beszerezhetők, középiskolában azonban minimum 15 ezer forint. A nyelvi vagy egyéb speciális iskolákban azonban 25 ezer forintba is kerülhet a középiskolások tankönyvcsomagja.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá

2024. Szeptember 04. 09:12, szerda | Helyi

Győri tehetség igazolt a Cagliarihoz

A korosztályos válogatott ETO-futballista, Prettenhofer Márton a Serie A-s Cagliari csapatánál folytatja kölcsönben.

2024. Szeptember 04. 08:13, szerda | Helyi

Peter Will az Audi Hungaria új, motorgyártásért felelős igazgatósági tagja

Szeptember 1-jétől Peter Will az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja.

2024. Szeptember 04. 07:11, szerda | Helyi

Forróság lesz a tantermekben, a szakszervezet rövidített órákat kért, válasz még nincs

Hőségriadóban indul a tanév, a tantermekben gyakran melegebb lehet annál, mint ahol szabad volna dolgozni.