Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Június 05. 20:29, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem közleménye Friss!!!

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem közleménye Friss!!!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területén jelenleg 13 helyszínen történik árvízi védekezéssel kapcsolatos beavatkozás.

Mecsér településen az ideiglenes védművek magasságának emelése, továbbá nyúlgát építése folyik, 300 méter gát lefóliázása már megtörtént. Győrújfalu, Győrzámoly, településen gátépítési, magasítási munkák elvégzése jelenti továbbra is a legfőbb feladatokat. Győrladaméron, Koroncón és Ásványrárón szintén töltésmagasítási munkálatok folynak, Gönyűn a védekezési munkák legfőbb részét jelenleg a nyúlgát megerősítése adja.

Dunaszentpál településen 3,5 km szakaszon homokzsákolás és fóliázás, gátépítés, erősítés történik, ma délig 50.000 homokzsák került beépítésre, majd további 20.000 homokzsákot szállított a katasztrófavédelmi igazgatóság a településre a védekezési munkálatokhoz. 60-70 fő nyúlgátat épít Zsejkepusztánál.

Dunaszegen két helyszínen folynak védekezési munkálatok (Koppány Csárda, Bogányi major), ahol 50 fő honvéden felül 100 fő önkéntes homokzsákolást végez, további 40 fő a töltés magasítását hajtja végre. Győr-Bácsán 150 fő civil és 50 fő honvéd homokzsákok töltését és gépjárművekbe történő rakodását végzi, Kisbajcson pedig szintén homokzsákok töltését hajtják végre.

Nagybajcson árvízi védekezés nem folyik, a kivezető árok tisztítását végzik, a vízügy őrszolgálatot működtet a töltésen.

Vámosszabadin a polgármester délután falugyűlést hív össze ahol önkénteseket toboroz a munkára.

Az árvízzel veszélyeztetett településeken a kialakult helyzetnek megfelelő erőkkel, eszközökkel folynak a védekezési munkálatok, jelenleg a lakosság kitelepítése, kimenekítése egyik településen sem indokolt.

A védekezési munkálatokban a katasztrófavédelem állományán felül a társszervek (rendőrség, honvédség, vízügy) szakemberei, a karitatív szervezetek, az önkéntes tűzoltók és lakossági erők egyaránt részt vesznek. Az árvízi védekezés összefogást kíván a védekezési munkálatokban részt vevő szervektől, önkéntesektől és a lakosságtól egyaránt.

Kérünk mindenkit, hogy a védekezési feladatok hatékonysága növelése érdekében az önkéntes szerveződések helyett az önkéntes felajánlásokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság 96/529-539-es, valamint 96/515-729-es számára tegyék meg.

Felhívjuk a győri lakosok figyelmét, lakóházuk védelmére homokzsákot a Győri Közszolgáltató és vagyongazdálkodó Zrt-től igényelhetnek, melyről a 96/511-420 telefonszámon érdeklődhetnek.

Vízátfolyás és árvízvédelmi munkálatok miatti útlezárások Győr-Moson-Sopron megyében:

14. sz. főút Vámosszabadi határállomás lezárása

2013. június 05-én 18.00 órától határozatlan ideig a Vámosszabadi határátkelő a határforgalom elől lezárásra kerül. Így a forgalmat a 1401. sz. Győr – Mosonmagyaróvár összekötő út felé terelik.

Lezárták az 1. sz. főutat Győr és Gönyű között

Győrszentivánon, az állati fehérje feldolgozó térségében emelt árvédelmi töltés az 1. sz. főutat 2 km hosszan lezárja. Az 1-es sz. főutat a Győrszentiván – Kertvárosnál folyó árvízvédelmi munkálatok miatt a 19-es főút Győr-likócsi csomópontja és a nagyszentjánosi csomópont között lezárták, a közlekedőket az M1-es autópályára terelik.

A Gönyűn lakók otthonaikat Győr felől a 19. sz. főút – M1-es autópálya-Nagyszentjános útvonalon közelíthetik meg. A Komárom felől érkezők a nagyszentjánosi csomópontnál - lakcímkártyájuk alapján - Gönyű településre behajthatnak. A többi közlekedőt az M1-es autópályára terelik.

Budapest felől az 1. sz. főúton közlekedőket a komáromi Közútkezelő a 131-es út érintésével az M1-es autópályára tereli. A forgalom az M19-es út Győr-likócsi csomópontjában térhet vissza az 1. sz . főútra

Az 1401. sz. szigetközi úton, Dunaszeg- és Ásványráró között rendőri forgalomirányítás mellett, fél pályán halad a forgalom.

A terelés ideje alatt az autópálya érintett szakaszát díjmentesen lehet igénybe venni.

Hajósoknak szóló hirdetmény:

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal a Dunán az alábbi táblázatban megadott, illetve annál magasabb vízállásoknál kíméletes hajózást rendelt el.

Ebben az időszakban a hajók, a hajókötelékek

a partoktól a legnagyobb távolságban
a korlátozott űrszelvények, valamint a megváltozott áramlási viszonyok (megnövekedett géperő igény) figyelembe vételével
a lehető legkisebb mértékű hullámkeltés mellett völgymenetben legfeljebb a műveletképesség megőrzéséhez szükséges minimális sebességgel kötelesek közlekedni.
A Dunán az alábbi táblázatban megadott, illetve annál magasabb vízállásoknál hajózási tilalmat rendel el.

A hajózási tilalom nem terjed ki

a magas vízállás miatt elrendelt védekezési munkákban résztvevő állami szervek, a védekezési, vagyonvédelmi munkában és a személyek mentésében a védelemvezető által igazoltan résztvevő nem állami szervezetek és egyéb résztvevők, a vízirendészeti és folyamfelügyeleti szervek úszólétesítményeire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 09:11, péntek | Helyi

Horgászok figyelem: Pontytelepítés hat helyszínen

Augusztus elsején 4200 kilogramm pontyot telepített kezelt vízeibe a megyei horgász szövetség.

2024. Augusztus 09. 08:10, péntek | Helyi

Változik szombaton a piac helyszíne

Rendezvény (a Barokk-esküvő) miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne augusztus 10-én, szombaton. A Dunakapu tér helyett a Tarcsay Vilmos utca 1-3. szám alatti parkoló (a piac korábbi területe) ad otthont a piacnak.

2024. Augusztus 09. 07:13, péntek | Helyi

A rendőrség is kimondta, hogy az anya ölte meg a gyermekét, mielőtt végzett magával

Mára a rendőrség egyértelműen kizárta, hogy harmadik személy követte volna el a gyilkosságot a három éves kislány és édesanyja ellen május 15-én Kapuváron.

2024. Augusztus 08. 09:13, csütörtök | Helyi

Vasárnap játszik az ETO az MTK ellen

Az ETO FC Győr közösségi oldalán olvasható, hogy az eredetileg augusztus 10-ére kiírt találkozót vasárnapra halasztották.