Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Október 05. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben az iszapömlés 3 sérültje: egyikük állapota életveszélyes!

Győrben az iszapömlés 3 sérültje: egyikük állapota életveszélyes!

Két ember meghalt, hárman eltűntek, 10 ember került kórházba, ebből kettő sérülései súlyosak az Ajka melletti iszapömlés következtében. Több sérültet mentőhelikopterrel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállítottak. A

A kolontári iskolából gyermekeket kellett kimenekíteniük a tűzoltóknak, megsérült egy gázvezeték, leállt a vasúti forgalom, a térségben katasztrófahelyzet alakult ki. Több száz embert kellett kitelepíteni.

Eddig 60 égési sérültet láttak el, közülük 8-10 fő állapota súlyos, egy sérült a helyszínen életét vesztette - közölte az Országos Mentőszolgálat hétfő késő délután.

Az Ajka melletti iszapömlés három sérültjét is a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolják, valamennyiüket mentőhelikopterrel szállították az intézménybe a katasztrófa helyszínéről. Tamás László János, a győri kórház főigazgató-főorvosa elmondta: egy középkorú férfi és egy 60 év körüli nő könnyebben sérült, de a szakemberek szerint maradandó károsodást okozhat náluk a maró-lúgos anyag. Egy 70 év körüli férfi a teste kétharmadán szenvedett égési sérüléseket, az ő állapota súlyos-életveszélyes.

Az OMSZ közleménye szerint a sérültek elhelyezése a környező kórházakban és Budapesten jelenleg is folyamatban van. Mint írták, a mentők húsz mentőegységgel, két tömeges baleseti egységgel és négy helikopterrel vannak jelen a helyszínen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.