Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2010. Augusztus 04. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben rendezik ősszel az ország legnagyobb véndiák-találkozóját

Győrben rendezik ősszel az ország legnagyobb véndiák-találkozóját

Biztosan egyedülálló kezdeményezésre szánta el magát egy kisebb társaság, november 20-ra megpróbálják Győrben megszervezni Magyarország legnagyobb véndiák találkozój

Egyébként ilyen rendezvényre még nem volt példa Magyarországon. A volt győri diákokat, és tanáraikat, 2010. november 20-án várják a Győri Sportcsarnokban egy egész napos vetélkedőre, amit nem csak a helyszíni hatalmas kivetítőkön, de az internet segítségével élőben is közvetítenek a www.dili2010.hu weboldalon keresztül mindazoknak, akik nem tudnak személyesen részt venni az eseményen.

A KTMF Stúdió műszaki vénával megáldott tagjai már 30 évvel ezelőtt is tettek azért, hogy felfigyeljen programjaikra a széles közönség országon belül és határainkon túl is, hisz már akkor amatőr városok közötti tévéközvetítést hoztak létre, amikor arra még csak a Magyar Televízió rendelkezett kellő technikai háttérrel.

Ez a vetélkedő is épít a technika mai fejlettségére, de most csak szolgálója ennek a remek kezdeményezésnek. A hagyományoknak megfelelően nem egyetlen napra koncentrálnak a szervezők, ugyanis már július végétől kezdve a vetélkedőknek lesznek előfordulói is, ezek az úgynevezett előzetes feladatok", melyek elsősorban nem erőt, inkább elmét próbálóak, és a szervezettségre alapoznak.

Ezért a rendezvény honlapján is, a www.dili2010.hu oldalon a csapatok szervezésére buzdítanak a főiskola egykori stúdiósai, akik ezzel a lépésükkel egy 7 éve elfeledett eseménysorozat újraindítását vették a fejükbe.

Nem csak az egyetem vezetése tekint nagy érdeklődéssel a kezdeményezésre, hanem Győr városa is, mely nem csak támogatásáról biztosította a szervezőket, lehetővé téve többek között, hogy a novemberi DILI"-t Győr legnagyobb sportcsarnokában tarthassák meg, de egyúttal őszi kiemelt rendezvényei sorába is emelte ezt a kezdeményezés.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá

2024. Szeptember 04. 09:12, szerda | Helyi

Győri tehetség igazolt a Cagliarihoz

A korosztályos válogatott ETO-futballista, Prettenhofer Márton a Serie A-s Cagliari csapatánál folytatja kölcsönben.

2024. Szeptember 04. 08:13, szerda | Helyi

Peter Will az Audi Hungaria új, motorgyártásért felelős igazgatósági tagja

Szeptember 1-jétől Peter Will az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja.

2024. Szeptember 04. 07:11, szerda | Helyi

Forróság lesz a tantermekben, a szakszervezet rövidített órákat kért, válasz még nincs

Hőségriadóban indul a tanév, a tantermekben gyakran melegebb lehet annál, mint ahol szabad volna dolgozni.