Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2015. Április 22. 05:00, szerda | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hamis útleveleket gyártottak az ügyintézők

Hamis útleveleket gyártottak az ügyintézők

A Nemzeti Védelmi Szolgálat 48 ember ellen tett feljelentést, miután a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Hivatalának három ügyintézője olyan külföldieknek állított ki magyar úti- és más személyes okmányokat, akik ilyenekre nem voltak jogosultak.

A három ügyintéző és a felbujtó az egyszerűsített honosítási eljárásban állampolgárságot szerzett külföldiek személyes adataival és az ilyen okmányok megszerzésére nem jogosult külföldiek fényképével készített személyiket, útleveket és más iratokat a külföldieknek - olvasható a Népszabadság keddi számában.

Az NVSZ feljelentése nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták a három ügyintézőt és a felbujtójukat. Az ügyben feljelentett további 44 személy - valószínűsíthetően ők rendelték és kapták meg a hamis iratokat - egyelőre szabadlábon maradtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 08:19, szombat | Kék hírek

Letartóztatták Kiss László óbudai polgármestert

A Fővárosi Törvényszék közleményben arról tájékoztatott, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy polgármester letartóztatását pénteken.

2024. Augusztus 17. 08:10, szombat | Kék hírek

Vádemelési javaslat született a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében

A rendőrség befejezte a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmények vizsgálatát, és vádemelési javaslatot lett a Szolnoki Járási Ügyészség felé.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket