Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2013. Szeptember 25. 11:23, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Harmadával növelte üzemterületét a győri Grana Kft.

Harmadával növelte üzemterületét a győri Grana Kft.

Negyedmilliárd forintos fejlesztés keretében közel harmadával bővítette székhelyén üzemterületét a győri Grana Kft.

Nagy Péter ügyvezető igazgató elmondta: a 100 millió forint értékben uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt egy nagyobb fejlesztés első üteme. A második etapban - a most zárulóhoz hasonlóan - újabb 750 négyzetméterrel bővül a társaság eddig 2500 négyzetméteres üzemterülete.

Hozzátette: a második ütemhez uniós pályázaton már elnyertek további negyedmilliárd forintot, ami a költségek negyven százalékát fedezi majd.Simon Róbert Balázs (Fidesz) győri alpolgármester elmondta, hogy a Grana Kft. az utóbbi években mintegy 30 fővel emelte alkalmazottainak számát, a most folyó fejlesztések pedig 15-20 újabb munkahelyet teremtenek.

A mintegy száz embert foglalkoztató, 70 százalékban hazai, a fennmaradó hányadban német kézben lévő társaság által gyártott cikkek szinte valamennyi nagy európai autógyár termékeiben helyet kapnak. Az 1997-ben alapított cég árbevétele 2011-ben és 2012-ben is meghaladta az öt és fél milliárd forintot.A most avatott üzemrészben egy új fröccsöntő gép állt üzembe, a beruházás nagyobb részét a magas automatizáltságú, daruzott csarnok és a hozzá kapcsolódó alap- és technológiai infrastruktúra tette ki.

Címkék: Grana Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 09:12, szerda | Helyi

Nincs sportorvosi: tizenkét csapat ki sem állt a Keglovich Kupában

Rendkívül népszerű a megyei csapatok körében a Keglovich Kupa, nyáron úgy tűnik, mégis nehézkes a kezdés.

2024. Augusztus 07. 08:11, szerda | Helyi

Felavatták Klapka György emléktábláját

Felavatták Klapka György emléktábláját a győri Király utcában.

2024. Augusztus 07. 07:11, szerda | Helyi

Végső búcsú Pálfalvi A. Jánostól

Csütörtökön vesznek végső búcsút Pálfalvi A. Jánostól az ismert zenésztől, zeneszerzőtől és zenetanártól, aki türelemmel viselt betegségben elhunyt.

2024. Augusztus 06. 09:12, kedd | Helyi

„Te életet mentesz, mi élményt adunk!”

Ezzel a felhívással véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete. Véradásoddal az életmentés mellett, akár nyerhetsz is!