Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Augusztus 10. 13:37, kedd | PR

Így tedd otthonosabbá a teraszt egy kültéri szőnyeggel!

Így tedd otthonosabbá a teraszt egy kültéri szőnyeggel!

A kültéri szőnyegeknek óriási divatja van, mert dekoratívak, kényelmesek és hasznosak is. Megmutatjuk, hogy mit érdemes tudni a kültéri szőnyegek választásánál és gondozásánál, hogy sokáig tudjuk használni őket.

Kertes ház teraszán, vagy nagyobb erkélynél is jó szolgálatot tehet egy praktikus kültéri szőnyeg. Egyszerű megoldás, ami hidat képez a benti tér és a kültér között. Anyagában és sokszor készítési technikájában is eltér a beltéri szőnyegektől, hogy tökéletes választ tudjon adni azokra az időjárási és használati kihívásokra, amik értik. Nézzük át röviden, hogy mire jó a kültéri szőnyeg és hogyan érdemes választani otthonra.

Mire jó a kültéri szőnyeg?

A kültéri szőnyeg amellett, hogy dekorál, megfogja a koszt, így jóval kevesebbet kell takarítani a lakásban. Az is fontos szempont lehet, hogy a terasz vagy erkély jellemzően padlócsempés, esetleg betonos hideg felületén mezítláb sem fázik meg a lábunk, így jóval komfortosabb érzetet garantál egy kényelmes reggeli kávézás vagy barátokkal folytatott beszélgetés alatt is.

A három legfontosabb tudnivaló

Mivel a kültéri szőnyegek még viszonylag újdonságnak számítanak, érdemes a legfontosabb tudnivalókat röviden összefoglalni.

Fontos az anyaga

A kültéri szőnyegek nem szövött vagy csomózott textilszőnyegek, hanem olyan természetes vagy szintetikus anyagból készülnek és rendkívül tartósak. Ilyen lehet a szizálból, kókuszból vagy bambuszból készült kültéri szőnyeg, vagy az olcsóbb változatoknál lehet anyaga polipropilén. Az ilyen anyagból készült szőnyegek nem csúsznak és könnyen tisztán tarthatóak.

Bírja az időjárási viszonyokat

A kültéri szőnyegek legfontosabb közös tulajdonsága, hogy remekül bírják a kültéri kihívásokat. UV állók, nem áznak szét és bírják az állandó párát is. Rendkívül gyorsan száradnak, így eső után is használhatóak maradnak.

Fontos tudni

Annak ellenére, hogy a kültéri szőnyegek rendkívül strapabíróak, van egy ellenségük, ami hamar tönkre tudja őket tenni és ez nem más, mint a fagy. Éppen ezért az őszi-téli fagyos idő beköszöntével érdemes felszedni a szőnyeget, alaposan megtisztítani és elrakni a következő kerti szezon kezdetéig, hogy sokáig élvezhessük szépségüket és áldásaikat a kertben, a teraszon és az erkélyeken.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 16:15, szerda | PR

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Sokféle alvállalkozó több munkása dolgozik egy kivitelezési helyen, sokféle különböző feladattal?Hát, biztonsági kockázatból és egészségügyi kockázatból épp nincs hiány, sőt, a kockázatok megnőnek a feladatok egymásra hatása mi

2021. Szeptember 21. 11:22, kedd | PR

Hogyan telepítsünk LED panelt?

A LED-es integrált panel olyan világítástechnikai eszköz, amely kis felületen képes megfelelő fényerősséget biztosítani.

2021. Szeptember 10. 18:16, péntek | PR

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

A legtöbb filmben Galambos Péter, a Hungarianvoices szinkronügynökség alapítójának hangján szólal meg Vin Disel, de Galamb emellett egy rendkívül sokoldalú művész.

2021. Szeptember 10. 17:51, péntek | PR

A külső hővédő rolókkal megspórolod a légkondit

A tetőtéri ablakok egyik legkomolyabb kihívása a nagy szögben beérkező napfény, ami miatt a tetőtér rendkívüli mértékben fel tud melegedni.